Galaxy S7 alternatieven

Drie Galaxy S7 alternatieven waar Samsung van kan leren

De Samsung Galaxy S7 wordt eind deze maand waarschijnlijk eindelijk officieel onthuld. Wij hopen dat Samsung naar deze drie concurrenten gekeken heeft voor de opvolger.

Vorig jaar wist Samsung een ontzettend mooie smartphone af te leveren met de Galaxy S6. Onze verwachtingen zijn dan ook hoog voor de opvolger, die vermoedelijk zéér binnenkort onthuld wordt.Op 21 februari vindt er een nieuwe editie van Samsung Unpacked plaats, waar we de Galaxy S7 vrijwel zeker voor het eerst zullen zien. Maar voordat we enthousiast worden over de Samsung Galaxy S7 prijzen, kijken we eerst nog even naar deze drie concurrenten waar het Koreaanse bedrijf veel van kan leren.

1) Grotere accu: Motorola Moto X Play

Samsung wist met de Galaxy S6 een erg mooie, dunne smartphone neer te zetten, maar dat had ook flinke nadelen. Hij was zó dun dat er nauwelijks ruimte was voor de accu. Ben je net zo’n poweruser als wij zijn, dan was de batterij vaak al ruim voor het einde van de dag leeg. Motorola pakte dat beter aan, met de Moto X Play. De batterij van die Android-telefoon was ruim 50% groter dan de Galaxy S6, en hield het zelfs twee dagen zonder opladen vol. Fingers crossed dat de Galaxy S7 batterij een flinke upgrade krijgt.

Overigens ook een groot pluspunt van de Moto X Play: hij heeft ruimte voor een microSD-geheugenkaart. Zo kun je zélf de opslagruimte uitbreiden. Met de Galaxy S6 zat dat er niet in, maar we hopen dat Samsung deze poort dit jaar weer toevoegt. Dan heb je áltijd ruimte voor al je foto’s, video’s en Snapchats.

2) Lagere prijs: LG Nexus 5X

Bij het afrekenen van een nieuwe telefoon is het vaak toch even slikken. Kies je voor een losse smartphone, dan ben je soms wel bijna duizend euro kwijt voor een topmodel. De Samsung Galaxy S6 is inmiddels flink in prijs gezakt, maar was bij zijn release behoorlijk duur. Dat het ook anders kan, liet LG eind vorig jaar met de Nexus 5X zien.

De adviesprijs van de Nexus 5X lag bij de launch al honderden euro’s lager dan wat Samsung voor zijn topmodel vroeg, en inmiddels is de prijs nog verder gezakt. Toch behoort de 5X absoluut tot de beste mobiele telefoons: de krachtigste hardware van het moment, met de nieuwste software en een chique design. Hé, Samsung: kunnen jullie alsjeblieft ook minstens een paar tientjes van de Galaxy S7 prijs afschaven?

3) Waterdicht: Sony Xperia Z5

Als je zoveel geld uitgeeft aan een smartphone, verwacht je eigenlijk ook dat hij stevig is. Toch zijn er nog genoeg telefoons die al kuren krijgen na een flinke regenbui. Onder de douche een WhatsAppje sturen? Vergeet het maar. Tenzij je een Sony Xperia Z5 hebt, want die smartphone is stof- en waterdicht. De telefoons van Sony zijn al een tijdje druppelbestendig, wat ze ideaal maakt voor tijdens het sporten in de regen of het luieren bij het zwembad van je hotel.

Nog niet zo heel lang geleden maakte Samsung nog waterdichte smartphones. De Samsung Galaxy S5, deze maand twee jaar oud, kon je gerust mee naar het zwembad nemen. Doe ons maar wéér zo’n smartphone die je door weer en wind kunt gebruiken.

Dit artikel is gesponsord en geschreven door GSMinfo.nl

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.