Koptelefoon

Draadloze koptelefoon of niet?

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker: draadloze oordopjes en koptelefoons die je kunt verbinden met bluetooth. Handig, want zo heb je nooit meer last van draad dat in de knoop zit. Maar er zitten ook nadelen aan, want wat als de accu van de oordopjes of de koptelefoon leeg is terwijl je muziek wilt luisteren? Meer voor- en nadelen van een draadloze koptelefoon lees je in dit artikel.

Voordelen van een draadloze koptelefoon

Draadloos zegt het eigenlijk al: de oordopjes en koptelefoons hebben geen draad. Dat houdt in dat je er volledige bewegingsvrijheid mee hebt, wat handig is voor wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan hardlopen. Ook heb je geen last meer van snoeren die in de knoop raken. Ben je bang dat je je bluetooth oordopjes of koptelefoon vergeet op te laden? Gelukkig kun je ook draadloze oordopjes en koptelefoons kopen met een afneembaar draad. Zo kun je ze zonder draad gebruiken, maar ook met, wanneer je bent vergeten om ze op te laden.

Nadelen van een draadloze koptelefoon

Zoals hierboven al gezegd, moet je draadloze oordopjes en koptelefoons opladen. Ze kunnen hun energie namelijk niet uit een kabel halen. Ben je vergeten om de draadloze oordopjes of koptelefoon op te laden? Zonde, want dan kun je ze dus niet gebruiken. Omdat je draadloze oordopjes en koptelefoons op moet laden, betekent dat, dat er ook een accu in zit en dat ze daardoor zwaarder zijn dan oordopjes en koptelefoons met draad. Gelukkig kunnen de meeste draadloze oordopjes en koptelefoons lang mee, vaak zelfs tot zo’n 20 uur. Daardoor hoef je ze niet heel vaak op te laden en is de kans klein dat je ineens zonder muziek zit.

Draadloos of niet?

Zoals je hebt gelezen, lijken er meer voor- dan nadelen te zijn. Dat betekent overigens niet dat je nu gelijk over moet stappen op draadloos. Uiteindelijk gaat het erom wat je zelf prettig vindt. Zo kan het zijn dat je een bepaalde sport beoefent waarbij draadloos handig is, maar het kan ook zijn dat je helemaal geen rekening wilt houden met het opladen van oordopjes of een koptelefoon.

MobileMobile

Dit artikel is tot stand gekomen samen met JBL.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.