wordle

#DrTechGirl: Wordle of Woordle?

Kun jij, net als ik, geen genoeg krijgen van woordspellen en vind je één woord per dag raden niet genoeg? Dan is hier de oplossing! Na het grote succes van het online spelletje Wordle is er nu namelijk ook een Nederlandse variant online te vinden, met de verrassende naam Woordle.

Géén idee waar dit over gaat? Wordle is een online variant van Lingo en dagelijks online te spelen. Iedere dag verschijnt er een woord van vijf letters en die moet je binnen zes stappen zien te raden. Vul een woord in en de kleuren geven aan of de letters op de goede plek staan (groen), in het woord voorkomen, maar nog niet goed staan (geel) of aangeven of ze verkeerd zijn (grijs). Voor iedereen die het spel speelt – je speelt het alleen – is het woord hetzelfde en je kunt het resultaat van die dag delen met anderen. That’s it. Super eenvoudig, maar ó zo verslavend. Het spel, ontworpen door een software-ingenieur voor zijn vriendin, werd in een mum van tijd een wereldwijde hit na een tweet en later een uitzending van Jimmy Fallon.

Maar inderdaad, één keer per dag een woord raden is best weinig, toch? 🙂 Engelse woorden raden is soms best lastig, zoals het woord ‘knoll’. Nooit van gehoord en dus ook niet geraden, zelfs niet eens goed gegokt! De Nederlandse variant biedt in alle gevallen uitkomst. Woordle werd in een mum van tijd ontwikkeld door een Nederlandse student op ‘verzoek’ van Alexander Klöpping.

En zo geschiedde. Mocht je genoeg krijgen van de 5-letter woorden, dan is er ook een 6-letter Woordle. Veel plezier!

MobileMobile

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.