Dr. TechGirl welke app helpt je bij financiën

#DrTechGirl: welke app helpt je bij financiën?

De waakhonden van de overheid strijden tegen finfluencers: mensen die zonder licentie financieel advies geven en geld verdienen door volgers een mooi plaatje voor te houden. Toch is er naast al die crypto en investeringen ook nog steeds een wereld waarin mensen geen geld ‘over’ hebben om in Bitcoin te investeren. Dr. TechGirl werd gevraagd welke app je nou echt goed kan helpen met inzicht krijgen in je financiën.

Dr. TechGirl heeft haar doktersjas weer aangeschoten, want dit is een belangrijke kwestie. Of je nu als goed voornemen hebt om niet meer online te shoppen en veel geld te sparen voor die mooie keuken (groetjes, ondergetekende), of je simpelweg in kaart wil brengen waar je geld allemaal naartoe gaat: er zijn veel apps die je kunnen helpen.

Een helder hoofd

Financiën beheren is gek genoeg een beetje zoals in therapie gaan bij een psycholoog: je wordt niet beter als andere mensen je van alles voorkauwen, je wordt beter door vooral het inzicht te krijgen in welk gedrag je precies vertoont. Heb je geen inzicht, dan wordt het gauw een wirwar in je hoofd. En ja, als je het allemaal niet meer helder hebt, dan is de kans groot dat je volgende besluit niet per se op een realistische situatie is gestoeld. Met alle gevolgen van dien.

Je kent het vast wel: je hebt net je mandje volgeklikt bij een leuke webshop en je denkt: oeh, dat is wel iets meer dan ik normaal zou spenderen? Nu kun je dan bijvoorbeeld denken: ‘Maar ik werk er toch hard voor, en ik verdien maandelijks xxx euro, daar kan ik dit toch wel van kopen?’ Op zich hartstikke leuk en waar: als je inderdaad verder niets zou uitgeven, dan kan die dikke vette bestelling wel. Er zijn echter veel uitgaven: je huur of hypotheek is een grote (al vergeten mensen die niet snel), maar heb je al gedacht aan al die streamingdiensten die elke maand geld willen zien? Heb je wel een buffer op je rekening, zodat je in noodgevallen geen andere mensen hoeft in te schakelen?

Grip op je financiën

Er zijn talloze vragen die je kunt stellen over financiën en iedereen pakt het anders aan. Maar: inzichtelijk krijgen wat er allemaal in- en uitgaat, daar moet je een gewoonte van maken. Je moet grip hebben op je geldzaken. Hoe? Door Grip te downloaden. Grip is een financiële app van ABN Amro, maar je kunt hem ook gebruiken als je bij ING, ASN, Bunq of Rabobank bent aangesloten. Het voordeel van Grip is dat je niet alles handmatig moet invoeren, maar dat je de technologie voor je kunt laten werken: wanneer je toestemming geeft, kan Grip namelijk je financiële informatie vanaf je bank in de app laden.

MobileMobile

Grip heeft een mooi ontwerp, waardoor je meteen ziet waar nou al dat geld elke maand weer blijft. Je kunt zelfs budgetten instellen, gebaseerd op categorie. Hierdoor kan de app je laten weten wanneer je bijna aan je max zit die je hebt ingesteld voor bijvoorbeeld kleding kopen. De app is helemaal gratis en wat ons betreft een van de beste methodes om meer inzicht te krijgen en te houden in je financiën. Er zijn natuurlijk meer apps, zoals Spendo, Money Manager en Monefy, maar deze app van Nederlandse bodem is fijn: clean and simpel, precies zoals je financiën zouden moeten zijn. In je hoofd in ieder geval.

Heb jij een vraag voor Dr. TechGirl? Stel hem in de comments!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.