weet wat je eet

Dr. TechGirl: wat is food tech? (+ top 3 food tech)

Deze hele maand hebben we het bij TechGirl over food tech. Maar, zo wilde een lezer weten: wat is food tech eigenlijk? Dr TechGirl kan je vertellen dat dat veel meer is dan je waarschijnlijk denkt. Wat dan, dat legt ze haarfijn uit in deze nieuwe editie van: #DrTechGirl.

De één denkt bij food tech aan een pannenkoekenprinter, terwijl weer een ander juist denkt aan technologische gadgets die je kunt gebruiken om eten te maken. Denk bijvoorbeeld aan staafmixers, magnetrons en een elektrisch mes. Food en tech gaan vaak goed samen, zoals je kon kon lezen in het stuk over hoe technologie de voedselindustrie en mogelijk zelfs de wereld gaat veranderen met vegetarische vleesvervangers.

En ja, dat is ook het antwoord van de dokter: alles wat met technologie en voedsel te maken heeft, valt onder food tech. Om je hier nog wat voorbeelden van te geven hebben we een top 3 food tech-items gemaakt:

Onze top 3 food tech ziet er zo uit:

Keukenapparatuur

De meest voor de hand liggende categorie is toch wel echt die van keukenapparatuur. Er zijn bijna geen keukens meer die niet zijn voorzien van apparaten die op stroom werken: koffiemachines, waterkokers, handmixers, de koelkast, de magnetron-oven-combinatie. Er is de afgelopen decennia steeds meer bijgekomen. En dan te bedenken dat een koelkast zestig jaar geleden nog helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Keukenapparatuur kan helpen eten in stukjes te snijden, te verwarmen, koud te maken en kan ook voor hygiëne zorgen (de vaatwasser bijvoorbeeld).

Pannenkoekenprinters

We schreven er vorige week al over: pannenkoekenprinters en 3D-foodprinters zijn ook technische hoogstandjes op het gebied van voedsel. Het is jammer dat we ze nog niet veelvuldig gebruikt zien worden, maar hoe tech wil je het hebben? Cartridges met eten waar een voedselprinter vervolgens de meest geweldige bouwwerken en samenstellingen mee maakt. Het blijft een geweldige optie voor mensen die niet bepaald een geweldige thuiskok zijn. Zeker nu er meer mensen alleenwonend zijn, kan het een voordeel zijn om op die manier toch nog gezond voedsel binnen te krijgen.

Geprojecteerd eten

Ben je wel eens naar het chocolademuseum geweest in Antwerpen? Daar kun je zien hoe je eten kunt beleven in een soort VR-beleving. Je gaat nietsvermoedend aan een tafeltje in het restaurant zitten en voor je het weet begint zich een heel tafereel af te spelen op je bord. Zonder dat er iemand in de buurt is: via projectie kun je zien hoe je dessert wordt gemaakt. Als dat maar goed afloopt…

MobileMobile

Zo zie je maar, voedsel en tech hebben een mooie relatie waarvan we hopen dat die nog verder wordt uitgediept in de toekomst. Wij zijn er klaar voor!

Heb jij een vraag voor Dr TechGirl? Stel hem via #DrTechGirl op social media of in de reacties onder dit bericht.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.