valentijnsdag date

Dr. TechGirl: Originele techdates voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag en natuurlijk is dat allemaal maar commercieel en bedacht door Hallmark, maar veel mensen hebben er een klein zwak voor. Het voelt toch leuk als er iemand laat blijken dat hij of zij je lief vindt. Dr TechGirl ontpopt zich eventjes als Dr Love, want het is tijd om te praten over dates! Met deze techdates zit jij deze Valentijnsdag geramd.

Een Nest Home Mini of Apple HomePod is een leuk cadeautje voor Valentijnsdag, maar je moet er wel wat voor doen. Je moet zorgen dat je het apparaat alvast goed installeert en koppelt aan je slimme lampen thuis. Vervolgens nodig je je valentijnsdate uit om een film bij je te komen kijken en kun jij heel suave tegen Google Assistent of Siri zeggen: Romantisch avondje voor [naam] aan.

]Wil je iemand wel in het zonnetje zetten maar hoeft het niet zo romantisch, dan kun je er natuurlijk ook Netflix & Chill van maken. Hey Google, Netflix & Chill aan. Als je dan zorgt dat automatisch Netflix aangaat op de televisie, de lampen worden gedoofd en misschien zelfs de gordijnen dichtschuiven, dan heb jij iemand ongetwijfeld enorm verrast met Valentijnsdag.

Techdates

Een ander leuk idee voor deze romantische dag is om naar een museum te gaan. Zo heb je bijvoorbeeld het Museon in Eindhoven, waar je allerlei technologische ontwikkelingen en de vraagstukken daaromheen bij langs kunt gaan. Erg mooi, groot opgezet in een bijzonder gebouw, namelijk een oud Philipsgebouw dat een echte eyecatcher is in de stad. Het is een geweldige plek voor een date, omdat je met elkaar in gesprek kunt gaan over de verschillende ontwikkelingen van technologie. En je kunt ook nog een grappige VR-beleving doen, al moet je hiervoor wel een apart ticket hebben.

Een andere mooie techdate, dat is om naar een van de vele ‘ervaringsmusea’ te gaan die we in Nederland de laatste tijd rijker zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan Amaze van ID&T, maar ook La Fabrique de la Lumieres is zo’n plek waar je een hele audiovisuele belevenis krijgt die helemaal anders is dan wat je ook maar hebt meegemaakt. Het laat weer op een andere manier zien hoe tof technologie kan zijn en je kunt er bovendien vaak mooie foto’s maken, waardoor je een blijvende herinnering kunt schieten van je afspraakje.

Fijne Valentijnsdag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.