gadgets voor op reis

#DrTechGirl: Is er een paklijst-app voor vakantie?

Het vakantieseizoen staat voor de deur. Of je nou een weekje naar een bungalowpark gaat in eigen land of in het vliegtuig stapt naar Peru: er is vaak zoveel om aan te denken, dat je snel iets vergeet in te pakken. Dr. TechGirl heeft de gouden tip voor een goed gepakte koffer (of rugzak) met de hulp van een paklijst-app.

De ene vakantie is de andere niet: ga je op een lange, avontuurlijke kampeertrip naar Zuid-Frankrijk, dan heb je heel andere items nodig dan op een luxe stedentrip van een weekendje naar Stockholm. Je kunt op het internet veel paklijsten vinden, maar geen enkele kan het zo specifiek maken als PackPoint. Deze app vraagt je eerst een paar dingen over je reis. Eerst of je man of vrouw bent, vervolgens waar je heengaat, hoe lang en of je zakelijk of privé reist. 

Paklijst-app

Vervolgens komt er een scherm met allerlei activiteiten, waardoor je bijvoorbeeld kunt specificeren dat je gaat kamperen of dat er een zwembad in je hotel is waar je gebruik van wil maken. Tik daarin een aantal activiteiten aan en vervolgens kan je paklijst worden gegenereerd. Je kunt zelfs aangeven of je van plan bent op vakantie een keer naar de wasserette te gaan. Vervolgens krijg je te zien hoeveel paar onderbroeken je mee kunt nemen, hoeveel sokken, enzovoort, naast handige items als een tandenborstel, wattenstaafjes en andere items waarvan je helemaal zelf moet bepalen of je die inderdaad essentieel vindt op je reis.

Dr. TechGirl pakt regelmatig haar koffers of tassen met behulp van deze app, want vaak ben je toch net voor je op vakantie gaat het meest gestressd door alles wat je nog moet doen. Een paklijst maken is mede dankzij het gratis en zonder account te gebruiken PackPoint een verademing, want je hoeft maar een paar keer je telefoonscherm aan te raken en de paklijst is klaar. Het is alleen nog wel aan jou om te zorgen dat je ook daadwerkelijk de items op de lijst pakt en in je tas of koffer stopt. 

PackPoint

Het enige wat jammer is aan de app, dat is dat hij geen rekening houdt met hoe klein je bagage is. Immers mag je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig een rugzak ter grootte van een Eastpak meenemen aan boord en that’s it. Wil je het reizen goedkoop houden en geen bagage toevoegen (waar je vaak ook weer op moet wachten), dan ben je aangewezen op die kleine ruimte. Daar helpt PackPoint je niet bij, dus die prioriteiten zal je toch echt zelf moeten blijven stellen. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.