draadloze oplader

Dr. TechGirl: is een draadloze oplader de moeite waard?

Veel telefoons kunnen tegenwoordig draadloos opladen. Nu krijg je meestal niet gratis een draadloos oplader bij je smartphone, dus kan je er zelf zo eentje kopen. Tenminste, is dat wel de moeite waard? Dr. TechGirl ging op onderzoek uit. 

Hoe werkt het?

Draadloos opladen werkt vaak met de Qi-technologie. Hierbij verzendt een verzendspoel in het laadstation een signaal. Het signaal moet vervolgens zoeken naar een ontvangstpoel en die zit in je smartphone (als deze tenminste geschikt is voor draadloos laden). Hebben die twee spoelen elkaar gevonden, dan start de elektromagnetische inductie en beginnen de elektronen in de verzendspoel te bewegen. Die merkt de ontvangstpoel op en daardoor kan je smartphone opladen.

Draadloos opladen

Dr. TechGirl stelt voorop: onderzoek eerst goed of jouw telefoon wel geschikt is voor draadloos opladen. Het is zonde wanneer je zo’n oplader hebt aangeschaft zonder er gebruik van te kunnen maken, toch?

Heb je vastgesteld dat jouw telefoon draadloos kan worden opgeladen? Heel handig, want je hoeft je smartphone maar op de lader te leggen en de spoeltjes doen hun werk. Zeker een aanrader dus. Maar wat voor draadloze oplader moet je nu kopen? Je kunt een dure officiële lader van je telefoonaanbieder kopen, maar er zijn veel leukere oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld een bureau kopen met daarin een draadloze oplader.

MobileMobile

Er is ook een grappige nachtkastlamp waarbij je je telefoon alleen maar op de voet hoeft te leggen. Naast het opladen is het dus ook een lamp, die je met een lichte aanraking kunt dimmen. Muziekje op je telefoon aan en je hebt helemaal de juiste mood voor een ontspannen of romantisch avondje.

USB-C-port vrij

Soms heb je zelfs in Starbucks-cafeetjes een tafeltje waarin de technologie zit, zodat je gewoon kunt gaan zitten en je smartphone meteen oplaadt. Erg handig als je in het buitenland bent en nog een dag vooruit moet met je smartphone. Het mooie van Qi is dat het bijvoorbeeld ook werkt door hout, waardoor je een heel luxe uitstraling hebt voor een lader. Geen draadjes, geen zoektochten naar stopcontacten: perfect. Heb je meteen je USB-C-poort vrij om bijvoorbeeld bestanden van je smartphone te halen of oordopjes in te pluggen.

Kortom, een draadloze oplader is zeker voor veel mensen de moeite waard, zeker omdat ze geweldig te integreren zijn in je interieur. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.