Dr. TechGirl: hoe zoek je goede oordopjes uit?

Er zijn op dit moment zoveel merken en soorten oordopjes op de markt, dat het nagenoeg onmogelijk is om te kiezen voor de perfecte oordopjes. Nu zal de Consumentenbond er ongetwijfeld tests van hebben, maar hoe kun je zelf zorgen dat je goede oordopjes koopt? Dr. TechGirl laat je zien waar je op moet letten.

Vrouwen hebben iets vaker dan mannen lang haar. Mijn manen zitten in ieder geval regelmatig verstrikt in mijn oordopjes (of is het nou andersom?). Zeker in de winter, als je ook nog een sjaal omhebt, een muts ophebt en er dan soms ook nog een mondkapje in de mix komt, dan is de kans dat je je oordopje lanceert en voor altijd kwijt bent heel groot. Heb je dus ook lang haar, dan is het handig om te kijken naar oordopjes waarachter je haar minder snel blijft hangen.

Batterijduur kan belangrijk zijn

Heb je die gevonden, dan moet je kijken wat je verder verlangt van je oordopjes. Als je veel reist of lang niet bij een stopcontact in de buurt bent, dan is batterijduur belangrijk. Tegelijkertijd heb je vaak alleen de case nodig waar de oordopjes inzitten, om ze weer verder op te laden als ze leeg zijn. Dat kan ook zonder stroomtoevoer, want die case werkt vaak als een soort powerbank. Bovendien kun je oordopjes in tien minuten vaak al zodanig opladen dat je er uren mee kunt luisteren. Batterijduur is handig, maar zal zeker niet in alle situaties evenzeer van toepassing zijn.

MobileMobile

Een andere belangrijke factor waarmee oordopjes zichzelf van andere exemplaren onderscheiden, dat is de mogelijkheid om het achtergrondgeluid weg te filteren. Sommige oordopjes kunnen het helemaal stil maken, zodat je niets om je heen hoort, anderen hebben zelfs de optie om tijdelijk niet meer te noisecancellen wanneer ze je stem horen. Dan denken ze namelijk dat je bijvoorbeeld in een winkel even een koffie bestelt en dan is een tijdelijke awareness van je omgeving niet alleen handig, maar ook netjes. Verder heeft het uitfilteren van geluid nog een voordeel: je zet je muziek waarschijnlijk minder hard en daar zijn je oren je dankbaar voor.

De prijs van oordopjes

Natuurlijk is de prijs ook een factor om in ogenschouw te nemen, of orenschouw. Je hebt waarschijnlijk een bepaald budget in je hoofd om uit te geven aan oordopjes. Het hangt ook van je hobby’s af. Hou je heel veel van muziek, dan heb je er waarschijnlijk wel meer dan honderd euro voor over. Gebruik je ze alleen om videomeetings te luisteren, dan zijn oordopjes van een paar tientjes al meer dan voldoende. Check ook of je telefoon een 3,5 millimeter-aansluiting heeft, want dan zou je eventueel in ears kunnen kopen met draad. Die zijn misschien minder praktisch, maar de geluidskwaliteit is hierbij wel vaak beter dan wanneer het in de lucht via bluetooth wordt verspreid. 

Veel plezier met shoppen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.