duurzaamheid refurbished iPhone

Doe maar duurzaam: denk eens aan een refurbished iPhone!

Het was – naast de nieuwe producten, natuurlijk – dé onthulling tijdens het Apple Event afgelopen oktober: nieuwe iPhones worden voortaan zonder stekker en oordopjes geleverd. Dit doen ze om de impact op het milieu te beperken. En zeg nou zelf: hoeveel ongebruikte iPhone-opladers en -oortjes heb jij thuis liggen? Precies. Houd jij je ook graag bezig met duurzaamheid en wil je nóg een stap verder gaan in je duurzaamheidsproces? Ga dan eens voor een refurbished iPhone!

Op zoek naar een nieuwe telefoon

Een refurbished iPhone, wat is dat nou precies? Misschien denk je dat refurbished hetzelfde is als tweedehands, maar dat is niet waar. We leggen het uit aan de hand van een voorbeeld.

Stel: je zoekt een nieuwe telefoon. Omdat je wat bij wilt dragen aan het milieu en geen nieuwe telefoon wilt kopen, heb je je zinnen gezet op de iPhone 8. Dan kun je natuurlijk op Marktplaats gaan zoeken en daar een tweedehands iPhone op de kop tikken, maar het probleem is dat je dan niet weet wat ermee is gebeurd én ook nog eens ‘garantie tot aan de voordeur’ hebt. Met andere woorden: gaat je nieuwe telefoon de dag na aankoop stuk, dan heb je een probleem. Een veel beter idee is om een refurbished iPhone 8 te kopen, bijvoorbeeld bij Refurbished.nl.

Zo goed als nieuw – letterlijk

Refurbished goederen worden allereerst tijdens een strenge controle op kwaliteit en functioneren getest. Als het nodig is worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Vervolgens worden ze schoongemaakt, wordt alle gegevens van een vorige gebruiker gewist en wordt de software geüpdatet naar de laatst mogelijk versie. Je weet dus precies wat met jouw iPhone gebeurd is en hebt een toestel dat letterlijk zo goed als nieuw is. A-grade refurbished goederen bij Refurbished.nl hebben zelfs bijna onzichtbare gebruikerssporen. Ze zijn dus letterlijk zo goed als nieuw! En nog een extra voordeel: er zit er ook nog eens gewoon garantie op. Niet tot aan de voordeur, maar gewoon twee jaar.

Refurbished is duurzamer

Hoe zit dat dan precies met die duurzaamheid? Simpel: recycling! Een product is duurzaam als het lang meegaat. Als je minder snel een vervangend product hoeft te kopen, kan er ook minder geproduceerd worden. Door een refurbished iPhone te kopen, geef je een toestel dat anders weg was gegooid een langer leven. Daarnaast hoeft er ook één iPhone minder worden geproduceerd; er is er immers nog één die niet wordt weggegooid of vernietigd en die dus niet vervangen hoeft te worden door een nieuwe. Een bijkomend voordeel is dat een refurbished smartphone ook nog eens goedkoper is. Dat maakt ‘m goed voor het milieu én voor je portemonnee. Extra mooi meegenomen.

Jij een refurbished iPhone, de Utrechtse Heuvelrug een boom

Vanaf dit najaar werkt Refurbished.nl ook nog eens samen met Staatsbosbeheer. Voor elke bestelling die wordt geplaatst, planten zij een boom bij natuurgebied Lage Vuursche in Baarn. Zo willen ze op lokaal niveau bijdragen aan een groene toekomst. En met de aankoop van jouw refurbished iPhone 8 help jij daar actief aan mee!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Refurbished.nl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.