Een superschurk, een roodharige: de nieuwe emoji voor 2018 zijn er en er zitten weer een heleboel schattige exemplaren bij! De organisatie die verantwoordelijk is voor de smilies en icoontjes, Unicode Consortium, laat in een grappig filmpje zien welke emoji ons leven binnenkort moeten verrijken.

Nieuwe emoji

Het gaat om 157 nieuwe icoontjes, variƫrend van schoonmaakartikelen tot voedingsmiddelen. Hoe ze er trouwens precies uit komen te zien, dat is aan Google en Apple om te beslissen, dit is slechts een voorzetje. Je kunt ze in juni al verwachten, dus Google en Apple moeten hun designteams keihard aan het werk zetten.

Wij zijn wel te spreken over de toevoegingen. De party face is ideaal voor de vele gebruikers van het confetti-mutsjes-feesticoontje: hij is net even persoonlijker. Er zijn bovendien emoji waarvan je dacht: wat gek dat die er nog niet was! Bijvoorbeeld de emoji voor: holy moly het is heet of brrr het is zo koud.

Het idee voor de wat-is-het-heet-emoji is trouwens niet heel sensueel, dus je moet waarschijnlijk voor seksuele emoji-referenties toch naar andere icoontjes grijpen. Ik stel alvast de magneet of de firecracker voor. Ook is er al een nieuwe aubergine te spotten: het bot voor (bone…) of de pauw (gebaseerd op Katy Perry’s I wanna see your peacock).

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.