1 april inhakers 2023

Dit zijn de beste 1 april inhakers van 2023

Het is weer 1 april. Dat betekent dat er genoeg leuke inhakers te vinden zijn op social media. Bekijk hier onze TechGirl top picks én het volledige overzicht van 1 april 2023 grappen!

Wat vieren we 1 april?

1 april, ook wel April Fools’ Day genoemd, is een jaarlijks terugkerende feestdag, maar wat vieren we eigenlijk? Wat de oorsprong is van 1 april, is niet helemaal duidelijk. Het is een ‘feestdag’, maar er is niet daadwerkelijk iets te vieren. Wel is het een dag waarop je anderen voor de gek mag/kan houden. Verzonnen verhalen, valse nieuwsberichten, nepcadeaus en andere grappige streken passeren de revue. En daar doen bedrijven en instellingen maar al te graag aan mee.

1 april 2023 social media inhakers

Ieder jaar houden we een overzicht bij van de leukste 1 april grappen op social media. Wat hebben pizza en glijmiddel met elkaar gemeen? Een heleboel, zo blijkt. En er is veel meer. Hieronder vind je de lijst, die we de gehele dag aanvullen!

Heb je een tip? Stuur dan even een berichtje, dan voegen we ‘m toe aan het overzicht!

Slimme bespaarassistent Yamuda

Coolblue komt met Yamuda, de slimme bespaarassistent in de Coolblue app. Met Yamuda, een verbastering van de uitspraak je-moeder, wordt besparen een eitje. Ze is namelijk hartstikke streng. Bekijk vooral de grappige video hieronder.

Het toetje waar je je leven lang op hebt zitten wachten

Zuivelhoeve komt met de Boer’n yoghurt®️ Pornstar Martini. Eerlijk? Die willen we best proeven, hoor! We hopen dat dit geen 1 april 2023 inhaker is, maar dat ‘ie binnenkort écht in de schappen ligt.

Een meegroeiromper… voor volwassenen

Hema heeft hele fijne meegroeirompers voor baby’s. Vooral het eerste jaar groeit een kindje overal binnen no time uit, dus bedacht Hema de meegroeiromper. En nu is er ook een voor grote mensen! Want ‘het is zo comfortabel’. Goede marketing voor hun meegroeirompers, dit. En hoewel het nu een 1 april grap is, komen er best serieuze reacties binnen onder de Instagram-post. Vooral van mensen die belang hebben bij grotere meegroeirompers, zoals voor kinderen met een beperking.

Een kraampakket voor mannen

Heltiq komt met een ‘kraampakket voor mannen‘, met huidolie, wegwerpwashandjes, wallen crème, checklist: ‘Wat moet ik allemaal regelen na de bevalling’ en een dobbelsteen baby duty ‘jij of ik’. Je kunt ‘m nu pre-orderen door je e-mailadres achter te laten (via De Online Drogist), je betaalt achteraf en ze zijn pas na 17 april leverbaar.

Efeling vernieuwd iconische attractie

Carnaval Festival, je weet wel – die attractie met het oorworm-liedje, krijgt een update. En dan niet de attractie zelf, maar juist het liedje. Om dit te doen werkt de Efteling samen met DJ duo Lucas & Steve. Het resultaat? Een moderne upgrade, die helemaal past bij het vlotte leven dat we in 2023 hebben. Ook leuk voor de kids. Bekijk de video zelf maar!

Wilhelmina pepermuntthee

De klassieker onder de pepermunt: Wilhelmina. Hoe leuk dat ze nu net voor 1 april met iets nieuws komen; pepermuntthee. Zou het smaken? Dit kan niet anders dan een grapje zijn, al is het geen gek idee.

Droppasta

Voor de echte liefhebbers van drop komt Venco nu met droppasta. Zou het smaken…? Wij betwijfelen het. Gelukkig lijkt het op een 1 april inhaker.

Muis voor je kat

Vitakraft heeft op het moment van schrijven niet één, maar twee inhakers op social media. Die met elkaar te maken hebben, dat wel. Op Facebook zijn posts te vinden voor katten die ’te lui zijn om een muis te vangen’. Zo biedt Vitakraft nu Cat Yums met muissmaak aan. Hoe ze deze maken? Ook dat is een inhaker: ze bieden een muizenvangkit aan, en die muizen worden gebruikt voor de productie van de Cat Yums met muissmaak. Gelukkig voor alle muizenliefhebbers/dierenliefhebbers; dit lijkt op een 1 april grap.

Een masker voor gillende ouders

Duinrell komt met de Nonsans: het masker voor gillende ouders. Voor als je in de achtbaan zit en je schaamt voor je gillende papa of mama.

E-mailmarketing, maar dan persoonlijk

Het bedrijf Reloadify komt met een groot bericht. Ze zijn software leverancier voor e-mailmarketing, maar vanaf april willen ze nieuwsbrieven persoonlijk gaan afleveren. Bezorghond Robin mag de nieuwsbrieven gaan rondbrengen. En o ja – het komt met aflevergarantie. Als de ontvanger niet thuis is, komen ze net zo vaak weer terug totdat ze de nieuwsbrief wél kunnen afleveren. Zo brengen ze de persoonlijke touch waar ze altijd naar gestreefd hebben, geeft CEO Lukas aan.

Glijmiddel met wel heel bijzondere smaken

New York Pizza en EasyToys hebben gewerkt aan een paar gezamenlijke producten: glijmiddel met de ‘smaak van New York Pizza’. Zo is er een Pepperoni, Cinnamon Bread en BBQ chicken variant. Ons niet bellen.

Is het een donut? Is het pizza?

Dunkin’ Donuts komt met een pizza donut: de Dunkin’ Pizza. Maar dan wel met donut deeg. Voor als je even geen zin hebt in een klassieke donut. Het klinkt op zich best prima? Pizza is altijd een goed idee. Dunkin’, we willen de pizza donut met liefde reviewen.

Een haal- en brengservice voor de sportschool

SportCity komt met de SportTaxi. Voor wie wel wil sporten, maar geen zin heeft om naar de sportschool toe te gaan. I must admit: gat in de markt, hoor. Komt het ook met een persoonlijke motivatiecoach? Ik vraag dit voor een vriend.

Levensgrote kaarten om te versturen

Superleuk dit, eigenlijk! Greetz komt met ‘levensgrote kaarten’. Je zou bijna willen dat het écht is. Of doet Greetz met deze 1 april inhaker stiekem een klein onderzoekje naar de vraag?

Razer komt met eigen scheersysteem

De Razer Razer: ‘Razer Razer—the world’s first shaving mouse powered by Razer Chroma RGB. Get out of the hairiest situations with an ultra-clean shave that brings out your A-game’.

Een fiets die van kleur verandert

Van Raam komt met een fiets die je zelf van kleur kunt laten veranderen, gewoon simpelweg via een display op je fiets. Wij citeren: ‘Met de nieuwe revolutionaire Easy Colour Ink technologie van Van Raam is het mogelijk om de kleur van het frame van de Easy Rider Compact driewielfiets tijdens het fietsen te veranderen. Door middel van miljoenen microcapsules en elektrische signalen kan de fiets op elk moment van kleur of print veranderen. Gebruikers van de Easy Rider Compact kunnen binnenkort deze unieke en persoonlijke fietservaring beleven.’ Zien hoe het werkt? Bekijk de video hieronder!

Even inparkeren? Pop achter ’t stuur

Zo zie je namelijk niet dat de auto leeg is en voorkom je parkeerboetes. Aldus Flitsmeister, die komt met dit brilliante idee. Ehh, 1 april grap.

Katten bij de douane

Als het aan de Douane Nederland ligt, dan hebben ze vanaf vandaag niet alleen speurhonden in werking, maar ook speurkatten. Miauw! 🐱 Dit lijkt ons een geslaagde 1 april inhaker.

En ook…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.