oprolbaar beeldscherm

Dit oprolbaar beeldscherm neem je overal mee naartoe!

Een oprolbaar beeldscherm, een tracker om je hond te volgen en ook nog iets met een opvouwbaar telefoontje… TCL presenteerde het allemaal tijdens ’s werelds grootste gadgetbeurs, de CES van 2021. Daarnaast mochten ook de meer ‘alledaagse producten’ niet ontbreken. Lees hier onze samenvatting van alles wat TCL voor jou in petto heeft.

TC-Wie?

Nog nooit gehoord van TCL? Dat kan! Toch is TCL op de consumer electronics markt een grote speler. Het hoofdkantoor van TCL zit in Huizhou, China. Het bedrijf telt 75.000 medewerkers. Zo’n 300 miljoen users gebruiken TCL producten wereldwijd. Naast tv’s, audioproducten en telefoons produceert TCL ook andere soorten producten, zoals airco’s.

Waar wil TCL bekend om staan?

TCL zet in op: Display greatness. Dit omdat wij, als consument, per dag gemiddeld 7 uur naar verschillende schermen kijken. Zij zijn dan ook één van de leiders op het gebied van display technology. Ook wil TCL dat hun producten feilloos samenwerken met andere producten. Denk dan bijvoorbeeld aan drag-and-drop tussen verschillende schermen. Anders gezegd: Multi screen collaboration. Dit was goed te zien in de presentatie, waar een gebruiker zonder problemen van mobile naar tv overschakelde en zelfs picture in picture kan werken.

Gezien de home office geen voorbijgaande trend is, kunnen wij ons voorstellen dat seamless communicatie tussen verschillende apparaten een vereiste gaat worden voor de consument.

Picture in Picture TCL

What’s new? – het oprolbaar beeldscherm!

Goed, genoeg introductie! Jij wilt weten hoe het zit met alle noviteiten. Bijvoorbeeld dit. Stel: je kijkt een film op je telefoon. Voor een nog betere experience ontvouwt jouw telefoon automatisch naar een groter formaat. Dat is het product waar TCL ons tijdens CES mee teasede. Er werd een smartphone getoond die automatisch uitschuift naar een tablet. Het 6.7 inch AMOLED rollable display. Lijkt jou dit wat?

Daarna werd ook het 17 inch printed OLED scrolling display. Dat is een hele mond vol, we know. Het komt ongeveer neer op het plaatje hieronder: beeld jezelf een landkaart in die je in- en uit kunt rollen uit een koker. Maar dan digitaal. Je vindt er allerlei informatie op voor jouw ontdekkingstocht, maar is bijvoorbeeld ook erg handig om mee te nemen naar presentaties. Geen gedoe meer met externe beeldschermen: je neemt gewoon onderstaand pareltje mee. De technologie erachter wil TCL ook gebruiken voor curved tv’s bijvoorbeeld.  

MobileMobile

Ook nieuw:

Smartphones

Vanaf deze maand koop je de TCL 20 5G  (€299,-) en de TCL 20 SE (€149,-). Volgens TCL zijn ze dé meest betaalbare 5G telefoons. Heel erg spannend zijn ze verder niet. De 20 5G is 6,67 inches groot, heeft een 48 megapixels AI triple camera en biedt allerlei fijne instellingen voor video- en fotografie. Video-image stabilisatie is er daar één van. De 20 SE is het meer betaalbare broertje van de 5G telefoon. Hij heeft een 16 megapixels quad rear camera en focust zich met name op videografie. Door de sterke batterij kun je op de TCL 20 SE 17 uur non-stop video kijken.

Televisies

Ook nieuw zijn de TCL QLED 4K C725, de TCL 4K mini-led C825 en TCL 4K HDR P725. De C825 wordt gepresenteerd als dé tv voor film, game en sport enthousiastelingen. Waarom? Dat mogen wij zelf uitzoeken. Ook over de andere tv’s wordt weinig verteld.  Wat wel gaaf is, is dat de TCL’s televisies gebruik gaan maken van Google TV. Je televisies werkt daarbij samen met andere smart home producten en is bovendien met je stem te besturen. No more remote control, dus!

Tablet zonder blauw licht

Een tablet met intelligent eye protection. Het scherm flikkert niet namelijk en produceert geen blauw licht. Super rustig voor de ogen dus, en niet verstorend voor de nachtrust. TCL belooft een paper-like reading experience. Deze TCL NXT Paper (€349,-) tablet is beschikbaar vanaf april 2021.

Huisdier tracker

Niet zo spannend als een oprolbaar beeldscherm, maar minstens wel zo leuk: een huisdier tracker! Om je geliefde vietvoeter terug te vinden, maakt de TCL MOVETRACK pet tracker (€99,-)gebruik van real-time geo-location.  TCL komt met dit product, omdat er volgens hen jaarlijks 10 miljoen dieren vermist raken. -sad face-

TechGirl is deze week bij meer CES presentaties te vinden, bijvoorbeeld die van Sony. Nieuwsgierig naar hun verhaal? Check dan het artikel van TechGirl Laura Jenny hier.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.