Extra sporten, de verpakkingen goed bekijken, op gezette tijden eten… Het zijn allemaal goede zaken, maar de kunst van op calorieën letten zit hem uiteindelijk in maar een ding: niet zoveel vet en suiker in je mond stoppen. De ene heeft een stalen karakter dat moeiteloos een maand lang de chocoladevlokken laat staan: de ander heeft een stalen vork om dat te doen. Je leest het goed: je kunt afvallen door een vork. Het apparaatje heet de HAPIfork en het werkt als volgt: hij helpt om je eetgedrag te registreren en te monitoren. De vork vibreert als je te snel eet en geeft licht om aan te geven of je te veel eet.

Uiteindelijk houdt HAPIfork dit vooral bij: hoe lang je erover deed te eten, hoe vaak je de vork naar je mond bracht in een minuut en hoeveel tijd er zit tussen de ene en de andere maaltijd. Het is op zich natuurlijk goed bedacht, helemaal omdat er een app aan vastzit waardoor je een heel online coaching programma kunt gebruiken. Je kunt je alleen afvragen hoe het zit met maaltijden waar je geen vork bij gebruikt. Dat is namelijk mijn grootste probleem: van de Kitkat die me bij de Albert Heijn-kassa ligt aan te kijken tot de droppot die mijn collega telkens bijvult.

Echter geloven ze bij HAPIfork dat afvallen plaatsvindt als je langzamer eet, waardoor je hersens eerder registreren dat ze vol zijn en je porties dus kleiner worden. Je moet er wel wat voor over hebben, want waar je elders voor 12 euro zes vorken hebt, moet je het hier met 1 vork voor 80 euro doen (hij is er in wit, zwart en blauw). Nu is het natuurlijk een elektrisch apparaat, dus zou ik hem niet in de vaatwasser zetten. Hoe je hem wel moet schoonmaken, heb ik tot op heden niet kunnen vinden, maar je bent er dus wel weer wat extra calorieën door kwijt!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.