Vind jij een gifje met een paar mooie vuurpijlen al feestelijk? Er is nu kunstmatige intelligentie die je helemaal blij zal maken. Janelle Shane, de dame achter AI Weirdness, heeft kunstmatige intelligentie gemaakt die grappige namen bedenkt voor vuurwerk.

Shane liet zich inspireren door Bruce Preston, die in Nederland oudejaarsavond viert dat natuurlijk altijd bomvol staat van de vuurwerkfeestjes. Hij zette allemaal namen voor vuurwerk op vuurwerkbieb.nl en die site heeft Shane gebruikt als inspiratie voor haar AI.

Powered by Vuurwerkbieb.nl

Nu staan op vuurwerkbieb.nl 3000 echte namen zoals Super 8 Cake Blue Star of simpelweg Kinder Pakket Groot XXL, maar de neural networks van Jane hebben daar heel andere dingen van gemaakt. De dataset, dus de lijst met alle vuurwerknamen, wordt ingeladen en dan gaat de computer er zonder verdere tussenkomst zelf mee aan de slag.

Shane maakt gebruik van textgenrnn, dat is een open source-module bovenop Google’s TensorFlow gecombineerd met API Keras. Een goede keuze, want er komen geweldige namen uit de computer rollen (die zich trouwens ook perfect lenen als productnamen voor slaapkamerspeeltjes): Excellent Rain, Happiness Rockets, Crackling Shapes en Gold Mini Wow bijvoorbeeld.

Machine Blinking Display

Niet dat alle namen geweldig zijn, want ik kan me voorstellen dat je iets minder kunt met: Machine Blinking Display, Big Doo Cake en Sneaking Veet Box 3. Shane beschrijft het zelf het beste: “Sommige namen klinken meer alsof ze uit een post-menselijk tijdperk komen waarin machines zich slechts vaag herinneren hoe mensen waren en ze ze herdenken met passende explosies.” Dat hadden we niet mooier kunnen omschrijven.

Vind je het tof wat Shane doet? Check dan ook eens de Github van textgenrnn.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.