Deze app helpt met je zonbescherming: UVLens

Het is heerlijk om lekker naar het strand of park te gaan in de warme zomerzon, maar tegelijkertijd is het niet voor alles even goed. Zo moet je je huid in de gaten houden en goed verzorgen. Regelmatig zonnebrandcrème smeren bijvoorbeeld, van op zijn minst factor 30. Maar ook: de app UVLens gebruiken. 

Je huid is je grootste orgaan en je moet er dus zuinig op zijn. Ook al is je huid ervoor om je binnenste te beschermen, ook jij hebt een verantwoordelijkheid naar je huid toe als het om bescherming gaat. Je wilt geen huidkanker of lelijke rimpels, toch? Je wilt dat je huid zijn elasticiteit behoudt en dat je bovendien gewoon nog een shirt aan kunt na je dagje strand, in plaats van dat je dat maar moet laten omdat je zo zwaar verbrand bent dat zelfs de gedachte dat iets op je verbrande plek rust al een hel is.

UVLens

De app UVLens is wat mij betreft een lifesaver: hij helpt je herinneren om zonnebrandcrème te smeren en stuurt je hiervoor meldingen. Hij doet dat niet willekeurig: hij houdt rekening met je locatie en de UV-index die daar op dat moment geldt. Bovendien houdt hij rekening met je huidtype: iemand met rood haar en een ultrawitte huid kan immers over het algemeen minder goed tegen de zon dan iemand die van nature al een wat bruinere huid heeft. Dit wil overigens niet zeggen dat er dan niet gesmeerd moet worden: gewoon iets minder vaak.

Het fijne aan deze app is dat je ook je eigenwijze vriend(in) erop kunt wijzen wanneer er verbranding optreedt als je besluit om geen zonnebrandcrème te smeren. Dat is niet alleen goed om je punt te maken: het is ook redelijk schrikbarend. De zon kan echt meer kapot maken dan je denkt en dat je veel zonnebrand smeert, wil zeker niet zeggen dat je daarmee dan spierwit blijft. Daarom heet het immers zonnebrandcrème en geen anti-zonnebruin. 

Smeren!

UVLens is een heel handige app die je met snoezige plaatjes en interessante gegevens meer leert over de invloed van zon op de huid, maar je vooral helpt herinneren aan de gevolgen die het kan hebben. Lekker aanzetten én smeren dus.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.