Achmea heeft meerdere hackers in dienst. Carlo Klerk is er een van. Volgens zijn titelomschrijving is hij uiteraard keurig ‘security specialist’. “Ik help om het bedrijf en de systemen van het bedrijf veiliger te maken. En dat kan ik omdat ik denk als een hacker.”

Hoezo? Denken hackers anders dan? Volgens Carlo wel. “In mijn workshop wil ik je meenemen in mijn manier van denken. Sommige mensen noemen dat ook wel ‘omdenken’. Maar voor mij is dit juist de normale manier van denken. Tijdens de workshop op het Techgirl Event wil ik gaan ontdekken of er nog meer hackers in de zaal zitten. We gaan samen nadenken hoe we kunnen inbreken in een object. Ja sorry, meer ga ik er niet van vertellen, dat moet je morgen maar zien.”

Wikipedia omschrijft een hacker als:

Een hacker is een persoon die binnendringt in een computernetwerk door de beveiliging te kraken. Niet altijd met de bedoeling om illegaal informatie toe te eigenen, maar veelal om aan te tonen dat het netwerk onvoldoende beveiligd is.

“Een hacker is niet altijd een cybercrimineel. Dat halen mensen vaak door elkaar. Zaterdag laat je graag zien hoe ik werk en ik hoop vooral dat er TechGirls zijn die dit soort logische denkwerk ook leuk vinden.”

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.