verschillende speeltjes voor onder de lakens

De verschillende technieken achter vibrators: zo kies je de vibrator die bij jou past

Als je vroeger in een seksshop kwam, was de keuze tussen een dildo of een vibrator al heel spannend. Inmiddels is dat helemaal anders. Er is zo’n verscheidenheid aan vibrators en aan de werking ervan, dat je daar maar beter op ingelezen kunt zijn.

Vibrator kopen? Laten we eerst de verschillen tussen dildo’s en vibrators duidelijk maken. Hier op TechGirl schrijven we over beide onderwerpen eigenlijk weinig, maar één ervan zullen we in principe nooit bespreken: de dildo. Waarom? Aan een dildo komt geen technologie te pas. Dat wil zeggen dat je die niet hoeft op te laden, je er geen batterijen voor hoeft te kopen en niet anderzijds met elektriciteit te maken heeft. De vibrator wel.

Fallus-achtige vormen

Oké, je hebt besloten dat je wel iets wil dat op elektriciteit werkt. Veel moderne vibrators kun je gewoon opladen, maar er zijn ook varianten waar nog batterijen voor nodig zijn. Uiteraard zijn ze er in allerlei vormen en maten: grote fallus-achtige vormen – soms zelfs compleet met aderen -, maar ook wat charmanter gevormde vibrators met een modern design. Waar de meeste vibrators trillen, is dat lang niet altijd het geval. Sommige vibrators maken gebruik van luchtdruk, wat weliswaar kan voelen als trilling, maar toch echt heel anders is en perfect werkt als bijvoorbeeld clitorisstimulator.

Over het algemeen worden vibrators die door middel van luchtdruk een soort van ‘zuigen’ niet gebruikt om in te brengen. Deze worden meer gebruikt op de bovenzijde, bij de clitoris. Trillende vibrators kunnen ook goed hun werk doen bij de clitoris, maar die kunnen vaak ook worden ingebracht zodat je de trillingen van binnen voelt. Wat vaak ook meespeelt, is het materiaal waarvan de vibrator is gemaakt: is dit zacht rubber, of keihard plastic? Sommige vibrators zijn geribbeld, anderen gewoon glad: het is helemaal aan jou wat je prettig vindt.

You Tarzan, me Jane

Eén van de meest beroemde vibrators is de Tarzan: dit is een veelzijdig exemplaar dat in de vagina ingebracht wordt, maar die ook een zogeheten butterfly stimulator heeft voor je schaamlippen en eventueel de clitoris. Hij kan ook roteren, wat zorgt voor een zeer intense beleving. Een Tarzan is geen G-spot vibrator: daar heb je weer een ander type voor nodig, namelijk een G-spot vibrator. Deze vibrators hebben vaak een buiging en trillen juist hevig in het puntje, want die raakt aan de G-spot (die overigens niet bij elke vrouw even duidelijk aanwezig is).

Hoewel die G-spot vibrator en de vaginale vibrator allebei echt penetreren, zijn er ook veel vibrators die er eigenlijk vooral zijn om te stimuleren. Door de trillingen kun je ze niet alleen op je vagina laten trillen, maar bijvoorbeeld ook op andere plekken op het lichaam als een soort massage. Dit soort vibrators zijn vaak heel designer-achtig met natuurlijke, ronde vormen en zijn vaak gemaakt van heel zacht materiaal. Ze proberen ook niet realistische weergaves te zijn van de man, maar komen vaak juist in opvallende kleuren zoals roze en paars.

Wat op dit moment erg in opkomst is, is een slimme vibrator. Waar veel vibrators uit zichzelf al meerdere standjes hebben waarmee je de trillingen harder of zachter kunt zetten, of kunt laten pulseren, zijn er ook vibrators die je daadwerkelijk met Bluetooth of wifi verbindt. Je kunt daarbij een app downloaden waarmee je je hele trilprogramma zelf kunt samenstellen. Ook is het in sommige apps mogelijk om bijvoorbeeld je partner op afstand de touwtjes in handen te geven en live iets samen te stellen, terwijl je de vibrator gebruikt.

Slimme vibrators

Het zijn grappige oplossingen die zeker een relatie op afstand extra sexy kunnen maken. Je zou er ook bij kunnen videobellen, zodat de seksdate op afstand nog spannender wordt. Soms kan dat videobellen zelfs in de app die bij de vibrator hoort, waardoor je eventueel iets discreter kunt bellen dan wanneer je MS Teams erbij haalt. Uiteraard moet je dit soort dingen alleen doen als je je volledig veilig voelt, je de persoon waarmee je het doet vertrouwt en je het ook echt zelf wil. Ook op afstand geldt: safety first!

We hebben het nu alleen gehad over vaginale vibrators, maar er zijn ook vibrators speciaal gemaakt voor anaal plezier. Nog meer keuze dus bij het kopen van zo’n sekstoy. In ieder geval weet je nu waar je ongeveer naar kunt kijken als je eenmaal die fysieke of online seksshop binnenstapt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Condoom Anoniem.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.