grasmaaier

De tofste gadgets voor in je tuin

Bij het inrichten van je tuin denk je vaak eerst aan de beplanting en andere onderdelen zoals bijvoorbeeld tegels, vlonderplanken en schuttingen. Wanneer de tuin eenmaal is aangelegd is het ook leuk om na te denken over gave gadgets voor in je tuin. Er zijn namelijk verschillende tuingadgets te verkrijgen die jou helpen bij het onderhouden van de tuin of om sfeer aan te brengen. 

De robotgrasmaaier 

Een robotgrasmaaier is dé tuingadget voor wie een groot grasoppervlakte heeft of simpelweg niet houdt van grasmaaien. Een robotgrasmaaier kan per oppervlakte worden ingesteld en dagelijks gebruikt worden. Er zijn zelfs robotgrasmaaier met ingebouwde GPS. Zo kan de grasmaaier de grenzen van jouw tuin bepalen en kan daardoor helemaal zijn eigen weg gaan op het gazon. Wanneer de batterij leeg is van deze grasmaaier gaat hij automatisch
terug naar het laadstation, om daarna zo weer verder te gaan waar hij is gebleven. 

Bekende merken die robotgrasmaaiers verkopen zijn onder andere Gardena, Bosch en Robomow. Vooral Gardena heeft een ruim assortiment aan robotgrasmaaiers met verschillende opties. 

Bluetooth speaker

Een muziekje is de tuin is vrijwel altijd welkom, vooral wanneer je lekker aan het barbecuen of borrelen bent met vrienden of familie. Een geluidsinstallatie voor in de tuin is daarom een perfecte uitkomst om buiten je favoriete muziek af te spelen, zonder dat je steeds je laptop of losse box mee naar buiten hoeft te nemen. 

De meeste geluidsinstallaties die je buiten kan plaatsen hebben een receiver met ingebouwde Bluetooth. Hierdoor kan de speaker worden verbonden met je telefoon. Zo kan je via je smartphone de gewenste playlist laten afspelen en het geluid regelen. 

Wat belangrijk is, is dat een Bluetooth speaker voor buiten aan een paar vereisten voldoet om in de tuin goed te kunnen functioneren. Ten eerste moet de speaker tegen een stootje kunnen omdat de kans groot is dat je de box regelmatig verplaatst. Ook is het handig dat de speaker waterdicht of minstens spatwaterdicht is zodat de box tijden een regenbui niet kapot gaat. Voorbeelden van boxen die aan deze eisen voldoen zijn de Sony SRS-XB31, de UE Megaboom 3 en de JBL Extreme 2.

Elektrische terrasreiniger

Het schoonspuiten van je betegelde terras of vlonderplanken met een hogedrukreiniger is een stuk efficiënter dan met een borstel en een sopje. Een hogedrukreiniger is tegenwoordig verkrijgbaar met vele accessoires zoals onder andere een terrasreiniger. Het is daarnaast ook een veilig alternatief omdat de motor vaak is uitgerust met een thermische beveiliging tegen oververhitting. 

MobileMobile

Een bekend merk op het gebied van reinigingssystemen welke ook onder meer terrasreinigers verkoopt is Kärcher. 

Slim sproeisysteem

Een slim sproeisysteem is verbonden met het internet, waardoor je ook via je smartphone het gehele systeem kan besturen. Zo kun je locatie en sproeischema’s instellen en informatie van de bodemsensoren aflezen. Deze tuingadget is ideaal voor als je op vakantie bent!

De keuze in slimme sproeisystemen is op dit moment nog niet reuze. In Nederland komt op dit moment de Gardena Smart Water Control Set met Sensor vaak het beste uit de test.

En… Welke slimme tuingadget zou jij wel willen hebben?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.