Zoals jullie weten, hou ik van koken. Straks als het Tiny House klaar is, zou ik ook graag weer een huiskamerrestaurant willen organiseren. Niet alleen moet er dan een grote tafel komen – het liefst voor tien personen – maar met name een grote en praktische keuken is belangrijk. Ik ben wel een beetje een luxe poppetje, dus de meeste ruimte zal worden ingenomen door tech: een oven, een vaatwasser (ja, echt..), een wasmachine, een koelkast, een mooie blender en nog wat andere fijne apparaten. Is er dan nog wel ruimte voor servies? Voor het opslaan van voedselwaren zelf? Werkruimte? Absoluut!

Ik zal jullie even rondleiden door mijn aanstaande keuken. Je komt het huis binnen door de openslaande deuren en slaat direct linksaf. Welkom in de keuken! Aan de rechterkant zie je een standaard keukenblok, van zo’n drie meter lang. Aan de linkerkant is nog wat extra werkruimte gecreëerd, wat de totale werkruimte brengt op zes meter! What the h…! Zie hieronder een sfeerimpressie.

Zoals je hierboven al kunt zien, is er een opklapbare tafel. Handig voor een romantisch diner voor twee. Met wijn. Maar waar bewaar je al die flessen wijn? In de vloer natuurlijk! Bij een eventuele directe aansluiting op de kraan hoeft er nooit meer te worden gehannest met kurkentrekkers. Lijkt me prettig.

De kruiden voor de glühwein kunnen op ooghoogte worden opgeborgen in deze fantastische opbergplank of in deze smalle kruidendeur, die tevens kan dienen als deur tussen de keuken en de badkamer.

Mocht je bij de wijn nog een blokje kaas willen snijden, dan biedt deze sliding drawer uitkomst. Blokjes kaas snijden met twee mensen tegelijk? Sluit dan de gootsteen af met deze snijplank, en er kan erg veel gesneden worden!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.