Knutselspullen op tafel

Dé techie Sinterklaassurprise ideeën van 2020

Nu Sinterklaas alweer een week in het land is, komt de Sinterklaassurprise ook steeds meer in zicht. De meeste knutselaars hebben nog ruim een week om hun surprise in elkaar te flansen. Wij zouden TechGirl niet zijn, als we jullie niet wat techie Sinterklaassurprise ideeën zouden geven.

1. Game console en controller surprises

Heb jij het lootje getrokken van een echte gamer? Maak dan als sinterklaassurprise de console waar hij of zij op gamet. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Xbox X series die je heel eenvoudig kunt namaken met een schoenendoos. Daarnaast kan je ook de nieuwe Playstation 5 of een Nintendo Switch knutselen. Teleurstelling gegarandeerd, want wie heeft er überhaupt nog de hand weten te leggen op de échte PS5? Toch stiekem wel grappig dat hij/zij het met de kartonnen versie moet doen 😉

2. Gamepersonages knutselen

Wat nóg meer indruk zal maken, is om zijn of haar favoriete gamepersonage na te maken. Is hij of zij een echte ‘oldskool’ gamer? Dan is een Mario of Luigi erg leuk, maar bijvoorbeeld ook een ‘Star’ of een ‘level up paddenstoel’. Een echte Fortnite fanaat zou een Fortnite battle bus of Fortnite Lama Drama Loot piñata erg op prijs stellen. Indien je écht geen knutselaar bent of geen tijd hebt, is zo een piñata ook gewoon online te koop 😉

Naast Fortnite is Minecraft ook zeer populair. Als hij of zij een Minecraft speler is, heb je geluk! Minecraft bestaat namelijk uit (vierkante) blokjes, dus een Minecraft ‘Steve’, varken of blokje is heel eenvoudig te maken uit dozen. De in populariteit snelgroeiende Among Us en Fall Guys zijn meer iets voor de gevorderde knutselaar om als sinterklaassurprise te maken.

3. Gaming accessoires met lampjes

Naast de consoles en personages kan je ook denken aan een nagebouwde pc, lichtgevend (rgb) toetsenbord of headset. Lampjes doen het sowieso altijd wel goed bij sinterklaassurprises en fleuren het op. Wellicht heeft hij of zij onlangs een VR-bril aangeschaft en kan je een VR-bril kijkdoos maken.

4. Gadget surprises voor de niet-gamers

Voor een échte gadget-fanaat, oftewel een TechGirl lezer ;-), kan je een (opvouwbare) smartphone, Earpods of hoofdtelefoon maken. Als de gelukkige van lezen houdt, is een e-reader ook een leuk idee. Deze kan je eenvoudig maken met een doos en lampjes achter folie.

5. Sinterklaassurprises voor social media verslaafden

Is jouw uitverkorene helemaal verslaafd aan social media? Maak dan het logo na van zijn of haar favoriete sociale medium. Denk bijvoorbeeld aan het logo van TikTok of Instagram. Snij bijvoorbeeld het logo uit een doos, doe hier de cadeautjes en lampjes in en plak vervolgens crêpepapier of folie achter het logo waardoor het logo oplicht.

Tips voor het maken van een Sinterklaassurprise

  • Bedenk voordat je begint te knutselen hoe groot de Sinterklaassurprise moet worden in verband met de grootte van de cadeautjes. Het zou zonde zijn als ze er achteraf niet in passen.
  • Zoek via Google op een onderwerp met erachter ‘pinata’ in plaats van surprise of Sinterklaassurprise voor nóg meer inspiratie.
  • Heb je écht geen tijd? Dan zijn er veel pinata’s online te koop via bijvoorbeeld bol.com. Hier hoef je dan alleen nog de cadeautjes in te stoppen. Let er wel op dat de cadeaus er ook in moeten passen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.