De nieuwe Sony WH-1000XM2 headphone is een lifesaver!

Heerlijk weer hè, de afgelopen weken? Helaas mochten we ook genieten van heel wat gedonder en laat ik daar nu niet zo’n fan van zijn. Maar dankzij de Sony WH-1000XM2 heb ik hier weinig last van gehad.

Actieve noise cancelling!

Normaal wanneer het onweert moet ik enorm veel dingen doen om mijzelf af te leiden om rustig te blijven.  De afgelopen keren zette ik alleen maar de Sony WH-1000XM2 op die ik via NFC gekoppeld had aan mijn smartphone met Spotify. Heel ironisch luisterde ik naar The Doors – Riders On The Storm, terwijl ik rustig een boekje las dat al maanden op mijn nachtkastje lag. En terwijl iedereen mij appte met “Zo, heb je die klap gehoord?!”, kon ik zeggen: nee, gelukkig niet. Dit is dus een uitkomst voor mensen die net als ik bang zijn voor onweer of gewoon ook niet gestoord willen worden door andere geluiden wanneer hun favoriete nummer wordt afgespeeld.

Even een NFC tag en klaar

De Bluetooth functie wilde even niet werken toen ik de koptelefoon de eerste keer wilde koppelen. Later werkte het bij mijn smartphone wel, dus waarschijnlijk even een beetje te ongeduldig geweest. De Sony headphone werkt ook met een NFC tag. Wat een heerlijke uitvinding is dat eigenlijk he?! Gewoon een kwestie van je NFC aanzetten op je smartphone, even een tap op de headphone en hoppa, ik hoor de stem zeggen: ‘connected’. Tijd om te genieten van de headphone. Vergeet vooral niet de app van de headphone op je smartphone te downloaden om zo nog meer functies te hebben. Met die app kan je de kiezen voor een aantal persoonlijke equalizer functies. Ik kies eigenlijk altijd voor levendig.

Krabben aan je oor…

Het ziet er even heel grappig uit, maar je went er zo aan dat de bediening van de Sony headphone via touch op je rechteroorschelp gaat. De touchfunctie zit zo logisch in elkaar dat je al snel niet meer hoeft na te denken hoe je een nummer vooruit gaat of even je favoriete nummer snoeihard kan zetten. Ik ben een sucker voor oude nummers, dus toen het nummer We Are Growing van Margaret Singana voorbij kwam, moest hij echt even harder.

Mocht je denken, nog nooit van gehoord? Het is een nummer uit de jaren 80 dat gebruikt is als soundtrack voor de film Shaka Zulu. Weer wat geleerd 😉 Maar goed, om een nummer vooruit te spoelen veeg je met je vinger van achter naar voren en om het geluid harder te zetten veeg je van beneden naar boven. Pauzeren is gewoon even een tap op je oor, klinkt allemaal logisch toch?!

Vol geluid en lekker meezingen!

Dankzij de actieve noise canceling kan je jezelf niet echt horen meezingen. Handig voor jou, wellicht iets minder leuk voor je omgeving. Mijn dochters waren af en toe iets minder enthousiast over mijn meezing kwaliteiten… Dankzij het frequentiebereik van 4 tot 40.000 Hertz heb je zo’n ontzettend vol geluid. Alle tonen komen heel helder binnen en dat nodigt zeker bij sommige nummers uit tot meezingen. Dankzij de luxe harde case die je er standaard bij krijgt, is dit de ideale headphone om mee te nemen.

Mijn advies is wel om te proberen tijdens het reizen niet te veel mee te zingen. Zet op dat soort momenten dus geen Adele of Amy op maar wat meer instrumentale muziek, voordat je rare blikken richting jou krijgt tijdens het reizen.

Uren plezier van je favoriete muziek

Sommige headphones hebben het probleem dat ze na een aantal uur erg zwaar en pijnlijk aanvoelen. De Sony WH-1000XM2 is echt zelfs na een aantal uur nog steeds comfortabel op je hoofd. De headphone is niet super zwaar en heeft zachte padding op de hoofdband. Ook de padding van de oorschelpen voelt lekker zacht en niet zweterig aan. De accu van de headphone gaat bovendien super lang mee, maar liefst 30 uur! Is je headphone dan toch leeg, dan laad je hem razendsnel weer op via een kabel. En mocht je toch nog door willen luisteren dan kan je ook gebruik maken van de audiokabel die is meegeleverd. De headphone heb je helaas maar in twee kleuren; strak zwart of klassiek goud. Ik heb de gouden versie getest en vond de kleur prachtig.

De nieuwe Sony WH-1000XM2 headphone is een lifesaver!
Design9
Geluid9
Gebruiksgemak8
Batterij8.5
prijs/kwaliteit verhouding9
8.7Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.