zwarte dslr camera naast zonnebril en koffer

De must have tech essentials voor op reis (2022)

Als je op reis bent, wil je het liefst alles zo compact en licht mogelijk meenemen. Je wilt genieten van de reis en natuurlijk de bestemming; het slepen met bagage hoort daar niet bij. ‘Travel light’ dus! In dit artikel zetten we een paar tech essentials voor op reis op een rij.

Hoe minder je meeneemt, hoe minder je kunt kwijtraken. En waarom zou je ook je hele hutkoffer vol stoppen met gadgets? Fotograferen kunnen de meeste telefoons tegenwoordig als de beste, en ook voor het stukje vermaak is je smartphone jouw travel buddy to go. Van Netflix tot TikTok, het inchecken voor je vlucht of het plannen van een route via Google Maps; het kan er allemaal mee.

Maar wat heb je nog meer nodig om goed voorbereid op reis te gaan? ExpressVPN heeft een handige ‘Digital Survival Kit’ samengesteld waarmee je goed voorbereid op reis kunt, zelfs in noodsituaties. Hieronder zie je een paar van die ‘tech-essentials’ waar ExpressVPN het over heeft.

Powerbank, maar welke?

Vergeet je powerbank niet! Zeker als je veel navigeert via Waze of Google Maps, zie je het aantal procenten in je telefoon stukje bij beetje minder worden. In je hotel of appartement kun je uiteraard al je apparatuur opladen, maar zodra je wat langer onderweg bent, kan het opladen via een powerbank nuttig zijn. Een powerbank hoeft niet veel te kosten, is compact en past makkelijk in je (hand)bagage. Ze zijn er ook in vrij grote formaten (de Xtorm Voyager bijvoorbeeld) – die bieden niet alleen meer power, maar hebben vaak ook extra aansluitpunten en toepassingen om gebruik van te maken. Bedenk je dus goed voor welke apparaten je de powerbank allemaal wilt gebruiken.

Reisadapter

Al jaren een vertrouwd item in de bagage van vele reizigers, en daarom een echte must have voor onderweg. Goedkoop in aanschaf, klein van formaat maar zo waardevol als je op reis bent. ‘Liever mee verlegen, dan ‘om verlegen”, geldt voor de reisstekker. Bij sommige exemplaren heb je de mogelijkheid om te switchen tussen verschillende koppelstukken, zodat je eigenlijk een 12 in 1 reisstekker hebt. Handig voor de échte wereldreiziger.

Hoofdtelefoon

Onmisbaar voor op reis, al is het maar om die vervelende schreeuwkoppen van verderop buiten te sluiten. Zet je hoofdtelefoon op en kies je favoriete muziek of serie voor een (half) uurtje vermaak. Het liefst kies je er één met Active Noise Cancelling om echt in je eigen wereldje te raken. Investeer in een goed exemplaar met een ingebouwde microfoon, dan kun je ‘m ook nog als headset gebruiken om te videobellen met het thuisfront.

VPN & Streamingplatform

Moe van het hiken of de hele dag op het strand liggen? Combineer een VPN en je favoriete streaming platform om even bij te komen. Zeker als je graag naar Videoland kijkt, is dat een aanrader: deze partij staat het niet toe om vanuit sommige buitenlandse adressen naar het platform te kijken. Ook voor Netflix, Amazon Prime, HBO Max, ViaPlay, Pathe Thuis, AppleTV, Disney+ en Cinetree kan het een aanrader zijn. Het geeft je andersom ook mogelijkheden om series te bekijken voor ze in Nederland uitgekomen zijn 😉

MobileMobile

Have fun!

Dit artikel is samen met ExpressVPN tot stand gekomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.