moveable feast

De Moveable feast app: verhaaltjes op locatie!

Daar sta je dan, je eerste citytrip naar New York City, the Big Apple. Comfortabele Nikes aan, dollars op zak en ready to go! Maar waar moet je beginnen, waar begint je ontdekkingstocht? Begint die tocht met de Sex and the City tour, de Central Park Movie tour of een Romantic Movie Moments tour? Let op: tours van gemiddeld zo’n 35 dollar per persoon! Conclusie… met geen van allen. Want dat moet goedkoper kunnen toch? En wie weet misschien wel een stuk interessanter.

De mensen achter Moveable Feast Mobile Media dachten er vast hetzelfde over. Een groepje liefhebbers bedacht dat het leuk zou zijn om tours te ontwikkelen die jij te voet kan volgen met behulp van je mobiel. De Moveable Feast app is een applicatie die het mogelijk maakt om tours te volgen, maar ook om tours te ontwikkelen. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Maak of volg tours, puur ter entertainment of om mensen te onderwijzen over belangrijke historische plekken. Ben jij een foodie? Ontwikkel een route langs de beste restaurants en supermarkten. Fanatieke shopper? Volg een tour langs de shopping hotspots van jouw favoriete stad. Bekijk filmpjes op locatie, luister naar audio tijdens de route of bekijk foto’s toegevoegd door de tourbedenker. Beoordeel je favoriete routes en ontdek nieuwe routes via de zoekfunctie van de app. Zoals ik al zei de mogelijkheden zijn eindeloos.

 “If you’re lucky enough to have lived in Paris as a young man, then for the rest of your life you take it with you, for Paris is a moveable feast.” – Ernest Hemmingway

Helaas is de ultieme Moveable Feast app nog geen realiteit. Het team achter Moveable Feast Mobile Media heeft onvoldoende middelen om juist die app te ontwikkelen die zij voor ogen hebben. Versie 1.0 van de app is te downloaden, maar behoeft vele upgrades. De oplossing? Een kickstarter project natuurlijk. Doel: 38.889 USD voor vrijdag 3 april, 2015. En met dat geld gaat het volgende gebeuren om de app te optimaliseren: 1. iOS 8 optimalisatie 2. Het implementeren van een ‘marketplace’. Voor de ver- en aankoop van de tours. Uiteraard tegen een zacht prijsje. 3. Een betere manier om de tours te beoordelen en een betere zoekfunctie. 4. Een update voor de interface 5. Een Android versie (jawel op dit moment alleen beschikbaar voor iOS). 6. Toevoeging van social features. ‘Sharing’ is het sleutelwoord.

Daarnaast is er natuurlijk ook een budget nodig om de app te promoten zodat er zoveel mogelijk rondleidingen ontwikkeld worden voor de app. Indien het Moveable Feast Media lukt om hun doel te behalen dan voorzie ik ook vele interessante tours in Nederland. Misschien wel één van TechGirl ;-). Ook Interesse gekregen in een Moveable feast app 2.0? Houdt dan hier het Kickstarter project in de gaten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.