notitie app op ipad

De beste gratis notitie-apps

De afgelopen jaren zijn veel studenten overgestapt op digitaal werken. Op scholen wordt nauwelijks nog gewoon papier gebruikt, maar werken de leerlingen op tablets. Natuurlijk hebben de leerlingen goede apps nodig met veel overzicht en voldoende leermethoden. Daarom hebben we een paar van de beste gratis notitie-apps opgesomd, die geschikt zijn voor scholieren.

OneNote

OneNote is een Microsoft-app die perfect is voor het invoegen van verschillende tekstvelden en foto’s. Het heeft een verscheidenheid aan opties voor het maken van aantekeningen én is gratis voor zowel studenten als docenten. Je kunt bijvoorbeeld meerdere notitieboekjes maken voor verschillende onderwerpen met bijbehorende mappen. Deze functie geeft studenten een duidelijk overzicht van hun aantekeningen en huiswerk. Naast het maken van aantekeningen in handschrift is er ook de mogelijkheid om in een tekstveld te typen en natuurlijk documenten en afbeeldingen in te voegen. OneNote biedt maar liefst 5 GB aan gegevensopslag en de zojuist genoemde functies zijn allemaal gratis. Microsoft OneNote is daarom een goede optie voor studenten en docenten die geen geld willen uitgeven aan een goed werkende notitie-app.

MobileMobile

Simplenote

Simplenote is een andere gratis notitie-app die vergelijkbaar is met apps zoals Goodnotes (betaalde app) of Notability. Het biedt de mogelijkheid om documenten te delen, organizen en de notities te beveiligen met een pincode. Het heeft misschien niet alle schrijfopties zoals de betaalde apps, maar de nodige tools zijn er zeker. Samenwerken aan een document is ook mogelijk als het via e-mail of een tag is gedeeld. Dit kan erg handig zijn voor groepswerk omdat je echt samen aan het document kunt werken. Over het algemeen is Simplenote een goed gratis alternatief voor Goodnotes, dat beschikbaar is voor iOS en Android.

Notability

Net als andere notitie-apps biedt Notability veel verschillende tools en invoegopties, die het dagelijkse schoolleven makkelijker maken. Wat deze app anders maakt dan andere, is de creativiteit die vrij kan worden getoond tijdens het maken van werkbladen. Notability heeft veel flexibele functies, zoals uit de vrije hand tekenen, importeren en bewerken van volledige PDF’s, handgeschreven notities met tekstvelden en nog veel meer. Notability is goed voor het maken van aantekeningen op school en de splitscreenfunctie is erg handig bij het werken met een tekst of website. Het enige nadeel van deze app is dat hij alleen beschikbaar is voor Apple, maar verder is het een uitstekende app.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.