elektrische bbq

De beste elektrische BBQ’s voor jouw kampeeravontuur

De echte BBQ-masters zullen me voor gek verklaren dat ik dit artikel schrijf. Immers: met elektrische BBQ’s kun je niet écht barbecueën. Het is meer ‘buiten koken’, omdat je in het zonnetje wilt bakken. Je mist de rokerige aroma van het houtskool. Tja, ik heb het me ook maar laten vertellen door de expert. Hoe je het wendt of keert, er zijn ook genoeg voordelen te bedenken aan de elektrische variant van barbecueën. Zie hier de beste elektrische BBQ’s die online worden aangeprezen.

Voor deze vergelijking hebben we reviews op vijf verschillende websites naast elkaar gelegd: Bol.com, Coolblue, Fonq, 10toptest en Kieskeurig.nl. Er komen her en der verschillen voor in resultaten, vooral omdat niet iedere webshop veel elektrische BBQ’s biedt. Gelukkig wordt de ‘algehele top’ wel ingevuld door veelal dezelfde modellen. Komt-ie:

Review top 5 elektrische BBQ’s

1) Weber Q2400 – (Coolblue, Fonq en Kieskeurig) – niet overal te koop, maar waar hij wordt verkocht, zijn mensen laaiend enthousiast. De Weber Q2400 is een tafelmodel barbecue en kost ongeveer 370 euro. Voor ongeveer 100 euro kun je daar de standaard bij kopen waarmee je het tafelmodel tot staand model maakt.

De duurzaamheid van dit apparaat wordt als pluspunt benoemd. Het design ziet er mooi uit en compact. “Wel even opletten met de piekstroom”, zo beschrijft een van de gebruikers een minpunt van dit exemplaar. En de prijs is natuurlijk ook aan de hoge kant.

2) Tefal EasyGrill Elektrische Tafelbarbecue – (Bol.com, Fonq, 10toptest, Kieskeurig.nl) – deze BBQ is online verkrijgbaar tussen de 70 en 90 euro. Daarmee is deze barbecue een stuk goedkoper dan de Weber Q2400. Ook de Tefal variant kan als tafelmodel gebruikt worden en als staand model.

Gebruikers kiezen om verschillende redenen voor dit product. Zo is hij snel op temperatuur, goed betaalbaar en hij maakt gebruik van waterbakken waardoor rook en onaangename luchtjes zoveel mogelijk beperkt blijven. Over de stevigheid en het schoonmaken van dit apparaat lezen we wat wisselende meningen. Goed om daar rekening mee te houden dus.

3) Steba 350 VG (XXL) – (Bol.com, Fonq, 10toptest, Kieskeurig.nl) – is verkrijgbaar in een prijsrange tussen de 170 en 200 euro. Ook deze elektrische BBQ is als tafel- en staand model te gebruiken.

MobileMobile

Over deze BBQ zijn een aantal prettige online reviews te vinden. Zo schrijft iemand op Kieskeurig.nl: “Buiten de mooie vorm is het een prima BBQ. Hij is niet alleen snel, maar kan echt heet worden. De werkhoogte is goed. De voet is stevig waardoor de BBQ stabiel staat.”

Alleen het schoonmaken en eventuele inbrandsporen worden als nadeel genoemd bij de Steba 350 VG.

4) Weber Pulse 2000 – (Fonq, Coolblue, Kieskeurig.nl) – weer Weber in dit rijtje! De Pulse 2000 is verreweg de duurste barbecue uit onze lijst, maar is dan ook het meest luxe van allemaal. Je legt 699,99 euro neer om een exemplaar te bemachtigen.

De prijs wordt overduidelijk als grootste nadeel benoemd. Ook vindt iemand het onderstel niet heel stabiel, maar een ander zegt daar weer over dat het een heel robuuste BBQ is. Vooropgesteld is het design heel mooi. Maar ook heeft deze barbecue twee regelbare zones, zodat je op twee verschillende temperaturen kunt bakken. Met de sensoren van Weber en de iGrill app op je smartphone kun je de functies van de barbecue ten volle benutten. Bovendien is hij goed schoon te maken.

5) Outdoorchef P 420 – (Bol.com, Kieskeurig.nl) – deze Outdoorchef heb je voor zo’n 250 euro in huis. Hele uitgebreide reviews vind je niet over deze elektrische BBQ, maar waar het op neer komt is dat hij supermakkelijk te onderhouden/schoon te maken is. Er zijn diverse warmtestanden en een opvangbakje voor vet.

Het is overigens de enige elektrische BBQ uit onze lijst die niet als tafelmodel te gebruiken is. Just so you know!

Heb jij al ervaring met elektrische BBQ’s? Laat ons jouw mening over het product weten!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.