Je weet dat je over zes uur op moet, en toch slaap je nog niet. Als dat komt omdat je nogal een feestbeest bent: goed bezig! Maar voor veel mensen zijn die nachtelijke uren essentieel om te rusten. Er is maar weinig vervelender dan weten dat je over x aantal uur op moet staan, terwijl je maar niet in slaap kan komen. Warme melk met honing of een glaasje whisky helpen niet altijd, maar hopelijk weten deze slaap-apps je wel in dromenland te brengen. Techgirl presenteert: de allerbeste slaap-apps voor jouw nodige nachtrust.

Headspace

Zeker als je iemand bent die tot in de vroege uurtjes ligt te piekeren, dan kan Headspace je verlichting bieden. Het is in principe een applicatie die is bedoeld om je op een niet al te zweverige manier te laten mediteren, maar het doel blijft hetzelfde: het hoofd leegmaken en even rust pakken. Het feit dat Headspace een vertelstem heeft die zo fijn klinkt dat je zonder dat je hoort wat hij zegt al in slaap doezelt, maakt dit een van de beste apps om je te helpen in slaap te vallen.

Sleepfulness

In het verlengde daarvan is er Sleepfulness, wat een soort mindfulness is voor in bed. Leg je hoofd op je kussen en luister naar de rustgevende natuurgeluiden uit Sleepfulness. Je kunt bovendien kiezen tussen ‘ik kan niet slapen’ en ‘opstaan’ en ‘overdag’, zodat je oefeningen krijgt die passen bij het moment. Even die gedachten uitzetten, verstand op nul en tijd voor een heerlijke, lange nachtrust. Deze app kan wel snel iets te zweverig zijn als je een nuchter persoon bent, maar gelukkig kun je diverse opties gratis uitproberen.

Snorelab

Het klinkt een beetje vreemd, maar het kan ook zijn dat je niet goed slaapt omdat je snurkt. Dat betekent dat je of heel veel herrie maakt terwijl je ligt te knorren, of dat je ademhaling af en toe stokt wat een rustig slaappatroon niet ten goede komt. Door Snorelab te gebruiken kun je je nachtelijke geluiden opnemen en laten analyseren. Misschien kun je wel niet slapen omdat juist je partner ligt te snurken: ook in dat geval kan Snorelab helpen met inzicht en tips.

Sleep Cycle

Heb je geen moeite om te gaan slapen, maar juist om fris wakker te worden? Waarschijnlijk geloof je niet dat een app je daarbij kan helpen. Hoewel ik het zoetgevooisde stemgeluid van Frank Ocean altijd aanzienlijk beter vind als wekker dan de schreeuwerige dj’s op Radio538, schijnt er dus een app te zijn die ervoor zorgt dat je wordt wakker gemaakt in een goede cyclus van je slaap. Je legt je smartphone onder je kussen (als je dat wil, het wordt soms afgeraden) en met de accelerometer checkt je telefoon de hele nacht of er wordt bewogen. Afhankelijk daarvan bepaalt hij in welk moment van slaap je zit en kan hij je in de juiste fase wekken.

Met deze vier slaap-apps moet het helemaal in orde komen met je nachtrust. Heb je nog goede apps om te tippen, laat ze achter in de reacties!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.