fietsroute app

De 5 voordelen van fietsen met een fietsroute-app

Nederland is klein, maar toch ook zo groot. Er zijn zoveel plekken met unieke verhalen en bijzondere landschappen te bewonderen in ons land. Wat is er nou beter dan dit te ontdekken op de meest Hollandse manier: fietsend! Het uitstippelen van fietsroutes kost vaak onnodig veel tijd. Maar gelukkig kan dat ook anders. In dit artikel lees je alles over de voordelen van fietsen met een fietsroute-app.

1: Het gemak van een fiets-app

Je route starten vanuit een fiets-app is heel eenvoudig: je hebt de app namelijk altijd bij de hand op je smartphone. Een fietsroute-app is geschikt voor iedereen: de harde werker die een kort rondje wil maken na een lange dag, het gezin dat een dagje uit wil op de Veluwe of de fietsliefhebber die een actieve stedentrip maakt. Er zijn duizenden fietsroutes te fietsen door alle gebieden in Nederland. Al binnen enkele seconden heb je een route bij jou in de buurt gevonden.

2: Zelf plannen is verleden tijd

Herken je dat… het is mooi weer en je wilt op de fiets stappen, maar je hebt totaal geen zin om een route uit te stippelen? Dan is een fietsroute-app de oplossing voor jou! Er staan verschillende fietsroutes voor je klaar die je kunt filteren op basis van je eigen voorkeuren. Kies een route die je aanspreekt en starten maar. Weg met de lange kaarten en het uitzoekwerk!

3: Raak nooit meer de weg kwijt

De meeste fietsroutes in Nederland worden gemaakt met behulp van het knooppuntennetwerk. Je kunt de knooppunten herkennen aan de groen-witte bordjes langs de fietspaden met het tweecijferige nummer. Een aantal fietsers kiest er nog steeds voor om de fietsknooppunten te printen op een A4’tje of de punten met een pen op de hand te schrijven. Vooral met die laatste manier gebeurt het nog weleens dat je de weg kwijt raakt door missende of slecht zichtbare knooppuntborden. Hoe vind je dan de weg terug? Op goed geluk een kant op fietsen, of laat je navigeren naar het volgende punt op je knooppuntenroute met behulp van een fiets-app.

4: Altijd up-to-date

Fietsroutes in een fiets-app zijn altijd up-to-date. Zo kom je onderweg gelukkig nooit meer voor verrassingen te staan. Het knooppuntensysteem in Nederland wordt bijgehouden door de verschillende provincies. Als een gemeente een fietspad heeft aangepast, dan wordt dit ook geüpdatet in de app. Zo fiets je automatisch altijd over de actuele fietspaden.

5: Activiteiten onderweg

Je kunt een fietsroute-app ook gebruiken om je fietstocht te combineren met het bezoeken van allerlei zien- en doen-locaties. Misschien wil je onderweg wel genieten van een heerlijk bakje koffie (mét taart), of wil je dat prachtige kasteel bewonderen dat in de omgeving te vinden is. Deze locaties liggen niet altijd langs het knooppuntennetwerk. Met behulp van een fietsroute-app kan je je naar de locatie laten navigeren (en weer terug). Zo is er onderweg altijd iets leuks te zien en te doen!

Onze aanbeveling

Fietsen met de Fietsnetwerk-app maakt een lekker rondje fietsen leuk en gemakkelijk! Je hebt altijd een begeleiding tussen de fietsknooppunten en afstapmomenten. Zo vind je eenvoudig de weg weer terug als je bijvoorbeeld net wat te veel kletst en het knooppuntenbord over het hoofd hebt gezien. Ook heb je altijd actuele informatie bij de hand over de route, bezienswaardigheden en horeca. De fietsroute-app van Fietsnetwerk is gratis te downloaden in de Play Store of in de App Store.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.