AI functie van de Samsung Galaxy S24 Ultra - circle to search

De 3 handigste AI functies van de Samsung Galaxy S24 Ultra (DIY!)

Technologie moet het leven leuker, mooier en makkelijker maken… niet moeilijker. Samsung heeft dat goed begrepen en introduceert daarom een flink aantal snufjes op haar allernieuwste smartphone, met als doel: dat jij een heleboel tijd kunt besparen. TechGirl Anke testte afgelopen weken hoe je werkt met deze handige AI functie van de Samsung Galaxy S24 Ultra. Ze licht er hier drie uit, zodat jij ook direct weet hoe je ze zelf in de praktijk kunt uitvoeren.

1. Circle to Search

Circle to Search heb je mogelijk in verschillende reclames en veel op social media voorbij zien komen. Deze AI functie van de Samsung Galaxy S24 Ultra maakt het mogelijk om binnen apps, video’s en mobile games te zoeken naar iets wat je op dat moment voorbij ziet komen.

Voorbeeld: je ziet in een YouTube video een zonnebril voorbij komen en wilt dolgraag weten welke dat is. Hoe kom je daar nou snel achter? Nou… via Circle to Search dus. Dat gebruik je op de volgende manier:

 1. Druk de thuis-knop voor langere tijd in, totdat je beeldscherm blauw wordt.
 2. Omcirkel het item waar jij meer over wilt weten.
 3. En zie wat er in de app aan vergelijkbare opties wordt getoond.

2. Live Call Translation

Een super handige AI functie van de Samsung Galaxy S24 Ultra… Live Call Translation! Wat een magnifique optie is dat, want zeg nou zelf: niet iedereen kan even goed Engels als jij, en dat is zeker een probleem als je een buitenlands telefoongesprek moet voeren. Met de optie Live Call Translation kost het je geen moeite meer op Spaans, Italiaans, Chinees of een andere taal te verstaan. Je laat de telefoon gewoon het werk doen.

Voorbeeld: je belt naar een restaurant in Frankrijk en de persoon aan de andere kant van de lijn verstaat geen Engels of Nederlands. Jij zet gewoon de Live Call Translation aan op jouw telefoon en vervolgens klinkt jouw Engelse telefoongesprek in het Frans en jij verstaat de Fransoos opeens in het Engels. Je ziet tegelijkertijd in realtime de vertaling als tekst in jouw beeldscherm. Hè? Hoe dan? Dat zie je in onderstaand stappenplan en de bijbehorende video.

 1. Bel naar iemand wiens taal jij niet spreekt.
 2. Druk op de knop ‘Call Assist’.
 3. En kies dan voor ‘Live vertaling’.
 4. Zorg nog even dat je de juiste taal selecteert om te vertalen.
 5. En voila, doe je ding!

3. Note Assist

Notities maak je om niets meer te vergeten. Maar in veel gevallen zijn die notities eigenlijk best wel warrig, en kun je niet altijd meer ontcijferen wat je hebt opgeschreven (laat staan dat je nog weet wat je ermee bedoelde). Om je daarmee te helpen creëerde Samsung de Note Assist. Daarmee kun je gewoon lekker notities maken, bijvoorbeeld met de S Pen, maar loop je minder risico dat je het nooit meer kunt ontrafelen. En zo biedt de Note Assist nog meer handige trucjes…

Voorbeelden:

 • Jouw handgeschreven notities veranderen in digitale tekst.
 • Hele lange teksten samenvatten (bijvoorbeeld een lange mail die je ontving).
 • Herkennen waar koppen, tussenkoppen en opsommingen geplaatst kunnen worden in jouw tekst.
 • Buitenlandse tekst vertalen binnen de Notitie-app.

Jouw handgeschreven notities veranderen in digitale tekst:

 1. Ga naar de Notities app, waar jij je krabbels hebt opgeschreven.
 2. Klik op het pennetje met een toverstafje.
 3. Kies dan voor ‘Converteren naar Tekst’.

De overige AI opties vind je zo:

 1. Ga naar de Notities app, waar jij je krabbels hebt opgeschreven.
 2. Klik op de drie sterretjes.
 3. En kies voor:
  – Automatisch indelen (voor het automatisch plaatsen van (tussen)koppen)
  – Samenvatten (voor het automatisch samenvatten van lange teksten)
  – Vertalen (voor het vertalen van de ene naar de andere taal)

Gemak dient de mens! Heerlijk dat de Samsung Galaxy S24 Ultra daar ook een stukje bij kan helpen. En natuurlijk heeft deze smartphone nog veel meer slimme trucs aan boord. Heb jij ze allemaal al ontdekt?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Samsung.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.