Simpel Kerstdiner

De 10 beste keukenhulpjes voor een geslaagd kerstdiner in 2020

Kerst. Wat moet je er in 2020 over zeggen? Gezellig uit eten? Dit jaar niet. Eten met vrienden en famillie? Dit jaar niet. Jezelf uitsloven in de keuken? Waarom zou je? Nou, dan houden we het toch lekker simpel! Daarom een top 10 van hulpjes in de keuken waarmee je in een handomdraai een kerstdiner samenstelt dat je ieder ander jaar zou aanduiden als ‘uitermate teleurstellend’. Maar niet in 2020. Want 2020 is het jaar van genieten van een bord vol comfort food terwijl je in je pyjama op de bank een romantische kerstcomedy kijkt.

10. De avocadosnijder

Laten we aftrappen met het ultieme voor-, tussen- en hoofdgerecht: Nachos met kaas en guacamole! Deze tool mag dan ook niet ontbreken in de lijst. Eerder deze maand was het in het nieuws: Mensen blijken in de praktijk slechtgetrainde apen die massaal in het ziekenhuis belanden na een poging om een avocado te ontpitten. We willen niet dat je met kerst op de Eerste Hulp belandt. Daarom mag de avocadosnijder in deze lijst niet ontbreken.

9. De siliconen afgiethulp

Handen omhoog van iedereen die wel eens door extreme onhandigheid een hele pan rijst of pasta in de gootsteen heeft gekieperd bij het afgieten. Zit je met je hand omhoog? Smijt dan deze kerst jouw maaltijd niet down the drain met de afgiethulp. Je klikt jouw nieuwe vriend eenvoudig aan de pan. Hij is gemaakt van siliconen en geschikt voor diverse maten pannen.

8. De olijfolie- en azijnsprayer

Als jij een ongecontroleerde olijfolieschenker bent of je huisgenoot de maaltijdsalade altijd weet te verpesten met een te dikke laag zuur, dan is de olijfolie- en azijnsprayer jullie apparaat. Vernevel altijd de juiste hoeveelheid olie in de pan of de juiste hoeveelheid azijn over de salade. Of allebei tegelijk.

7. De zingende pastatimer

Oh my god! Macaroni voor kerst? Jaaa! Mocht je een vorm van pasta willen koken en verandert dat normaal gesproken in een bak pap omdat je al snel de tijd vergeet? Dan is de zingende pastatimer de kookhulp van je dromen. Hij zingt na 7 minuten de triomfmars uit “Aida”, na 9 minuten zingt hij het stuk gevangenenkoor uit “Nabucco” en na 11 minuten zet hij La Donna è Mobile in. Zo weet je aan de hand van de klassiekers van Verdi dat je pasta klaar is.

6. De Crock Pot Express

Vroeg uit bed om alvast je kruidige slow cook maaltijd te bereiden. Wacht even hoor… Nee joh! Met de snelkokende slow cooker van Crock Pot kook je in een half uur een hele kip gaar. En spare ribs bereid je in 20 minuten. Blijf dus lekker lang in bed liggen stinken nu je nergens naar toe mag met Kerst. Zodra je maag knort gooi je wat vlees, vis of vegatastisch in dit kookwonder en voordat je Thuisbezorgd kunt zeggen, ligt er een maaltijd op je bord.

MobileMobile

5. De Hot Dog Pop-up machine

Met de Beper BT.150Y kun je binnen 5 minuten al genieten van een lekker knapperig broodje en heerlijk licht gegrilde hotdogs. 5 standen heeft hij. En een meegeleverde grijper zodat je je fikken niet brandt. Nog wat uitjes, mosterd en ketchup erbij en jij bent klaar voor de kerstdagen.

4. De multigrill

Lach jij hotdogs in het gezicht uit, maar heb je wel ineens honger terwijl het afhaalrestaurant geen tijd voor je heeft de komende twee uur? Dan prijs je jezelf gelukkig dat jij de multigrill al aangeslingerd had. Op jouw grill prijkt namelijk een voorraadje shoarma, kebab of kip. Dit is het ultieme genieten met kerst van een totaal ongezonde maar wel zo omstandighedenverzachtende maaltijd.

3. De slimme rookmelder

Vergeten het vuur onder je pannetje knakworst uit te zetten tijdens de kerstbrunch? Dan is een slimme rookmelder zoals de Google Nest Protect geen overbodige luxe. Het apparaat spreekt Nederlands en vertelt je in heldere bewoordingen wat er aan de hand is in geval van nood. En zit je op die illegale kerstrave ergens onder  een viaduct, dan stuurt hij gewoon een berichtje naar je mobiel. Superhandig!

2. De automatische potopener

Voor iedereen die op Eerste Kerstdag verzucht: “Ik heb er de kracht niet meer voor!” is er deze volautomatische potopener. Lekker de doperwtjes en worteltjes in een pan kieperen of eet ze gewoon koud, want gekookt zijn te toch al. Je doet het in een handomdraai met deze potopener die met één druk op de knop iedere pot voor je opent.

1. De elektrische blikopener

Denk je:“Fudge it!“ en laat je het aankomen op een blik Kung Fu Nasi Goreng van de Action dan kan je daar toch nog iets kerstigs aan meegeven met de volautomatische elektrische blikopener van Tefal. Geen onnodig letsel omdat de snijranden automatisch worden afgerond bij het openen van het blik. Na het openen stopt de blikopener automatisch en blijft de deksel aan de ingebouwde magneet vast zitten. Gemak dient de mens. Eet smakelijk en fijne dagen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.