Ooit is er besloten dat er een organisatie op de wereld moest komen die zich bezighoudt met emoji en dan vooral: welke er nieuw bij moeten. Eigenlijk hoor je nooit dat het Unicode Consortium een emoji schrapt: ze blijven maar nieuwe emoji goedkeuren. Nu ook weer 230 stuks, waaronder een dier dat in Nederland leeft en bedreigde diersoort is: de das.

Aan de andere kant is dat alleen maar goed, want het valt ook op dat de emoji die zijn goedgekeurd vooral voor meer diversiteit en acceptatie zorgen. Zo is een van die 230 nieuwe emoji die ergens in 2019 in onze WhatsApp en telefoontoetsenborden te vinden zijn, een doof persoon. Er is voor de mensen met insomnia of die zich erg vervelen bij een lange meeting een mooie gapende emoji en in de rij met hartjes komt er nu een wit exemplaar bij.

De bekende weg

Verder zijn de nieuwe emoji niet heel spannend: het zijn voornamelijk varianten op bestaande emoji, zoals andere huidskleuren en andere genders.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te zien welke het populairst is straks. We hebben wel een idee: er is namelijk ook een nieuwe emoji van een hand met vingers die iets kleins uitbeelden. Dat in combinatie met een aubergine wordt natuurlijk een enorme hit, dat kan haast niet anders.

De dierenliefhebbende schrijfster van dit stuk is vooral te spreken over de toevoeging van de das (het dier), maar ook andere beesten zoals de hulphond en de otter. Die hulphond laat wederom zien dat het Unicode Consortium overduidelijk bezig is om emoji voor iedereen moeten zijn en ook iedereen moeten kunnen uitbeelden.

Emoji zijn er niet morgen al

Voordat je de wereld wil gaan volstoppen met witte harten en zwart-witte dassen: de emoji komen niet met een update morgen al naar je telefoon. Helaas: het is zelfs nog helemaal niet te zeggen wanneer de nieuwe emoji worden verwacht, al is dat wel meestal zo rond het begin van de zomer. Technologiebedrijven kunnen in ieder geval alvast gaan beginnen de emoji te implementeren. Dan worden de nieuwe smilies, handjes en andere cartooneske figuren waarmee we ons tegenwoordig uitdrukken via updates uitgerold naar de verschillende toestellen.

Wil je weten welke er allemaal zijn goedgekeurd? Check dan de  website van Unicode Consortium.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.