Danielle McCallion

Danielle Mc Callion: “Als lerares ontdekte ik hoe snel kinderen kunnen leren”

Ze studeerde om lerares te worden, maar ontdekte dat kinderen zoveel kunnen leren, dat ze er graag meer uit wilde halen. Ze besloot een master te doen in tech en dat wierp al tijdens haar stage zijn vruchten af. Potentiële TechGirl van de Maand Danielle Mc Callion werkt inmiddels al een half jaar bij Makeblock, een bedrijf dat robots maakt om kinderen en volwassenen te leren coderen.

Danielle Mc Callion houdt niet alleen van educatie, ze houdt zelf ook enorm van leren. “Omdat ik zo van leren houd, wilde ik altijd lerares worden. Dat is gelukt: ik heb op mijn 21ste acht jaar lang op een internationale school gewerkt. Ik realiseerde me toen hoe snel kids leren en hoe belangrijk het is dat docenten dat ook doen. Daarom heb ik mijn master gedaan in pedagogische wetenschappen en technologie. Inmiddels werk ik voor Makeblock, wat daar precies op aansluit.”

Makeblock

Danielle zit nog niet heel erg lang bij het bedrijf. “Ik had zo’n positieve ervaring bij Makeblock dat ik erg blij was toen ze me na mijn stage in maart dit jaar een baan hebben aangeboden. Ik help om content te maken voor educatie en dat vind ik heel tof. Ik krijg hiermee de kans om creatief te zijn en zelf content te ontwikkelen. Daarnaast werk ik met mensen buiten Makeblock die onze producten gebruiken. Het is leuk om te zien hoe onze gebruikers ook willen helpen onze producten nog beter te maken. Ik krijg veel vrijheid om aan producten en lessen te werken en ik neem mijn werk vaak mee naar huis. Zelfs mijn ouders die allebei boven de 70 zijn vragen op een regenachtige zondag om een workshop van me.”

Danielle was altijd al geïnteresseerd in technologie. “Maar, dat betekent niet dat ik er ook goed in ben! Ik heb op de Universiteit van Twente gesolliciteerd, waar ik mensen ontmoette die veel hogere technologie studeerden. Ik vind het fascinerend, maar dat is niet echt iets voor mij. Makeblock is daarom helemaal passend: de tech is niet alleen kindvriendelijk, maar ook docentvriendelijk. Ik heb vaardigheden ontwikkeld waarvan ik niet eens wist dat ik ze had! Ik leer nog steeds door, over bijvoorbeeld Artificial Intelligence, Internet of Things en coderen in Python. Ik houd graag in de gaten wat er in de wereld gebeurt op het gebied van tech, vooral als het om educatie gaat. Het is zoveel meer dan een baan, het is echt een passie geworden.”

STEM

Het meest trots is Danielle op een project dat ze met een universiteit deed. “Dit traint niet de studenten, maar de leraren. Deze universiteit heeft onze producten omarmd en de studenten werken er nu aan om educatie-content te maken voor basisscholen. Mensen die dus ook uiteindelijk leraren zullen worden, dat is toch prachtig? Er zijn daarnaast ook nog coole wedstrijden voor studenten van boven de 12 jaar gaande, om nog meer mensen te inspireren ook te gaan coderen. Makeblock heeft bovendien programma’s specifiek gericht op STEM-meiden en dat is zo belangrijk. Daar krijg ik energie van!”

Deze TechGirl, die zich onder andere laat inspireren door Kathryn Parsons (“ze maakt coderen zoveel minder eng!”) hoopt bij Makeblock ook mensen buiten de tech te inspireren meer met technologie te gaan doen. In ieder geval inspireert ze al door zo open te zijn. Heb je van haar verhaal genoten? Stem dan op haar als TechGirl van de Maand. Houd TechGirl in de gaten om te zien wanneer de stemronde geopend is!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
contactloos zakkenrollen
Nieuwste trend: contactloos zakkenrollen

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten