Kerstcadeaus bij de kerstboom

Dag Sinterklaas: hier vind je inspiratie voor je kerstcadeau

Hup, de kerstboom optuigen, lampjes aan je huis hangen en stressen over je kerstdiner: Sinterklaas is de deur uit en het is helemaal tijd voor Kerstmis. Heb je net zitten zwoegen op gedichten en surprises, moet je ineens gaan bedenken wat je je loved ones geeft voor kerst. Wij tippen enkele manieren om inspiratie op te doen voor je online shoptrip.

Je kunt op dit moment beter lekker thuisblijven en online shoppen. Op die manier inspiratie vinden voor je kerstcadeau is gelukkig een stuk makkelijker dan in de winkel. Online heeft bijna elk warenhuis namelijk wel een soort cadeauvinder. Meestal hebben webwinkels wel ongeveer hetzelfde aan mogelijkheden. Bol.com heeft pagina’s vol met ‘cadeaus voor hem’ en ‘cadeaus voor haar’, Wehkamp heeft een apart kopje met cadeaus waar je ook kan zoeken op prijs. 

Inspiratie kerstcadeau

Om eerlijk te zijn is dat de manier waarop ik aan mijn kerstcadeau-inspiratie kom. Niet dat ik iets koop dat daar wordt aangeraden, maar als ik aan de persoon denk aan wie ik een cadeau wil geven, en ik zie allerlei producten voorbij schuiven, dan komt er vaak vanzelf weer een ander idee uit. Het is heel grappig wat je soms tegenkomt, soms zelfs een tikkie idioot, maar dat kan zomaar in je brein een idee doen oppoppen.

Een andere manier die ik gebruik om kerstcadeau-inspiratie op te doen: door het jaar heen cadeau-ideetjes voor mensen in Trello zetten. Trello gebruik ik voor mijn to do-lists en overige lijstjes, waarbij het handig is om af en toe even een notitie te maken. Zo zei mijn beste vriendin op vakantie in Italië dit jaar dat ze een ‘lekker fout kookschort’ hilarisch vindt. Mijn vader aast ondertussen al heel lang op de Fitbit Versa om mijn pols (zodanig dat ik zelfs niet tot kerst heb gewacht en het hem gewoon heb gegeven).

Cadeau-ideeën

Hoe dan ook, zet in Trello af en toe een kaartje met cadeau-ideeën voor een specifiek persoon, misschien zie je er op dat specifieke moment even niet zoveel brood in: tijdens feestdagen of verjaardagen ben je je vroegere zelf dankbaar. In het verlengde daarvan zou je ook iets anders kunnen doen. Als iemand op WhatsApp zegt iets tof te vinden, moet je eigenlijk een gek woord erop zeggen, een woord dat je verder nooit gebruikt, maar waardoor je heel makkelijk in WhatsApp kunt terugvinden als iemand iets tof vond. 

Dat is misschien handig voor volgend jaar, maar daar heb je nu even niets aan. Toch kan WhatsApp wel degelijk helpen. Zoek in het gesprek op tof, cool, vet, wow: hopelijk kom je dan misschien iets tegen wat die persoon waardeert. Kijk bijvoorbeeld ook in de gedeelde linkjes, wie weet zit daar ook wel een product tussen dat die persoon heel gaaf vindt. Gaaf genoeg in ieder geval om aan je door te sturen, toch? 

Thank you, Facebook

Je kunt ook iemand even Facebookstalken. Heeft hij of zij misschien aan een winactie meegedaan? Volgt hij of zij een bepaalde groep waar je misschien inspiratie kunt vinden? Je kunt veel over iemand te weten komen door iemands social media te bekijken. Ik heb er in ieder geval veel aan gehad toen ik voor een collega in een team waar ik net een week geleden bij was aangesloten een Sinterklaascadeau moest kopen. Het is misschien een beetje creepy van iemand die je net kent, maar als je veel openbaar hebt staan op je profiel, dan is dat uiteindelijk misschien ook meteen een goede privacytip. Tot die tijd maken we daar als naarstige cadeauzoekers gewoon gebruik van. Succes met de zoektocht!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.