Dames met mondkapje

Op deze manier gebruik je de CoronaCheck app

Sinds 26 juni is het weer mogelijk om naar festivals, kroegen of andere events te gaan, als je jezelf hebt laten testen of al volledig gevaccineerd bent. Om aan te tonen dat dat zo is, kan je nu de CoronaCheck app gebruiken. Hoe je deze goed instelt, lees je in dit artikel.

Sommige locaties of landen vragen voor ze je toelaten om een vaccinatie of negatieve uitslag van een coronatest. Door de CoronaCheck app te gebruiken, kan je snel laten zien dat jij hieraan voldoet. De app genereert namelijk een persoonlijke QR-code die aangeeft dat jij gevaccineerd bent, negatief getest bent of bent hersteld van een coronabesmetting. Deze QR-code wordt vervolgens samen met je identiteitsbewijs gecontroleerd en als alles in orde is wordt je toegelaten.

MobileMobile

Ontzettend simpel dus om deze app in te stellen, want dat voorkomt dat je telkens je vaccinatiebewijs bij je moet hebben of op je mail moet zoeken naar de negatieve testuitslag. Daarnaast is de app niet alleen te gebruiken in Nederland, maar wordt hij ook gebruikt voor het reizen binnen de Europese Unie.

Hoe stel je de CoronaCheck app in?

  1. Laat je testen of vaccineren.
  2. Download de CoronaCheck app in de App Store van Apple of in de Google Play Store. In beide gevallen is de app gratis te downloaden.
  3. Log in met je DigiD account.
  4. Als je je hebt laten testen, kan je vervolgens de ophaalcode invullen die je bij je negatieve uitslag hebt ontvangen. Ben je gevaccineerd, dan wordt deze stap automatisch gedaan via je DigiD.
  5. Kies of je een QR-code wil voor gebruik in Nederland of voor in de EU.
  6. De CoronaCheck app maakt nu van je gegevens een geldige QR-code.

Nu ben je klaar om de QR-code te gebruiken! Hoe simpel is dat? Met de QR-code in de app kan je vervolgens naar het event gaan en deze bij de deur van de locatie laten scannen. Let op: vergeet niet ook je identiteitsbewijs en toegangskaartje mee te nemen. 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten