Cool! Deze drone reageert op handbewegingen

Heb jij weleens met een drone gevlogen? En dan met name in een drukke omgeving, waarbij je veel voorwerpen moest ontwijken in je vlucht? Je moet dan de hele tijd de drone in de gaten houden om ‘m nergens tegenaan te laten vliegen en daarbij moet je ook nog eens zorgen dat je zelf niet over een verdwaald object op de grond heen struikelt. Best onhandig, toch? Je zou denken dat dat vast makkelijker kan. You’re right! De oplossing: de DJI Spark!

De drone is gemaakt voor particulier gebruik en kan een aantal handige dingen: objecten herkennen, objecten ontwijken en reageren op handbewegingen. Geen controller meer nodig dus! Je kan ‘m overigens wel gebruiken met je telefoon als controller, als je wat complexere manoeuvres wilt uitvoeren.

Het is natuurlijk leuk om zelf rond te vliegen met je drone, maar je kan ook met de TapFly optie een kaart maken op je telefoon en de drone in dat gebied laten rondvliegen. Dit terwijl hij natuurlijk uit zichzelf van alles ontwijkt. Voor het maken van foto’s is er de Pano optie, waarbij de drone verschillende snaps samenvoegt voor een wijd beeld en de ShallowFocus gebruikt voor een blurry achtergrond. Naast foto’s maakt de drone ook video’s waarbij hij rondcirkelt en naar boven en beneden vliegt. Als je een toffe video wilt maken waarin je bijvoorbeeld stunts doet, kan je dus van tevoren een kaart maken met een bepaald gebied en zelf meelopen/fietsen/whatever! Je hoeft je dus niet meer druk te maken om het besturen van je drone. Ideaal, toch?

Nog even een aantal andere belangrijke specs op een rijtje: 16 minuten continu vliegen tot de batterij leeg is, 12 megapixel foto’s, opname tot 1080p en de drone werkt samen met DJI Googles zodat je zicht hebt vanuit de drone zelf (first person flight). De DJI Spark is te koop voor 519 pond en dan krijg je de drone (goh), een batterij, USB oplader en 3 setjes propellors.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.