Dat developers soms een gortdroge humor hebben en die graag met elkaar delen in hun “eigen” taal is een gegeven. Het internet puilt uit van de nerdhumor! TechGirl Sam heeft een aantal leuke en grappige geheime boodschappen in programmeertaal voor je gevonden én ontcijferd. Lees je mee?

Programmerende vrienden

Tijdens mijn opleiding Multimedia en Interactief vormgeven verzamelde ik een setje nerd-vrienden. Tot op de dag van vandaag weten zij mij te vermaken met hun gortdroge humor. In onze schooltijd kreeg ik op mijn pc-scherm vaak een bericht met de vraag om te gaan lunchen in plaats van het gewoon te vragen. Zo zie je maar dat je met programmeren leuke en ook handige handelingen kan uitvoeren. Kennen jullie al het verhaal van de man die zijn hele dag had geprogrammeerd zodat hij vanaf het moment dat hij achter zijn bureau zat niets meer zelf hoefde te doen? Hij had zijn complete werk geautomatiseerd en kwam hier zes jaar mee weg voordat hij ontslagen werd. Nu baalt hij van deze actie omdat hij zich ook zes jaar lang niet heeft ontwikkeld in programmeertaal. Maar ja, you win some, you lose some

Lambda shirt

Developers dragen cargo broeken en een shirt. Althans, dat is het algemeen beeld wat de meeste hebben van een programmeur. Waarom dan niet een shirt ontwerpen die alleen andere programmeurs kunnen begrijpen? Vooral voor diegene die met C++ is dit shirt erg grappig. Het shirt is een lambda uitdrukking die eigenlijk helemaal niets doet, vandaar ook de naam: Silence of the Lambda.

Caesar cipher voor geheime boodschappen

Een geheime taal noemen ze ook wel cipher. Om een geheime boodschap te kunnen ontcijferen moet je weten welke cipher er gebruikt is. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld dit: [xiglkmvpmwkiaiphmk_shift4]. Om dit te kunnen ontcijferen heb je dus een Caesar cipher decrypt programma nodig. Shift 4 betekend dat je deze moet invoeren om de boodschap te ontcijferen. Heb jij de geheime boodschap kunnen ontcijferen? Laat het ons weten! 🙂

Perl programmeertaal

Een aantal Perl programmers vinden het leuk om in hun programmeertaal boodschappen naar buiten te brengen. Perl staat voor Practical Extraction and Report Language. Een voorbeeld daarvan is deze ode aan een van de meest herkenbare nummers ter wereld.

Herken je het nummer? Het is een ode aan Queens Bohemian Rhapsody. Wil je meer leuke Perl boodschappen en gedichten lezen volg dan deze link.

Easter Eggs

Je hebt er vast wel eens over gehoord: Easter Eggs. Hoe toepasselijk zo net na Pasen, haha! Maar buiten de naam hebben Easter Eggs weinig van doen met Pasen behalve dat je zoekt naar “geheime” boodschappen voor de gebruiker van de ontwikkelaar. Vooral in de gaming- en filmwereld zijn er ontzettend veel Easter Eggs te vinden. Een van de bekendste is Rapunzel en Eugene aka Flynn Rider in Frozen. Zie hieronder!

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.