CLIP maakt van iedere normale fiets een E-bike

E-bikes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken van het straatbeeld. Vorig jaar werden er dan ook meer dan 400.000 van verkocht in Nederland. Dit was zo’n 40% van het totaal aantal verkochte fietsen van dat jaar. Geeft dit aan dat de mensen luier worden, of dat de techniek zo enorm speciaal is geworden? Gastblogger Marco van der Meer dook in een nieuwe ontwikkeling op e-bike-gebied. 

Externe e-motor voor iedere fiets

Persoonlijk ben ik natuurlijk weg van de techniek die er bij e-bikes komt kijken. Nu is er naast de e-bike (ook wel speed pedelec) geen alternatief met betrekking tot elektrisch fietsen. Althans, tot nu! Een Amerikaanse startup maakt het mogelijk om van iedere fiets een e-bike te maken. Dit doen zij met de zogeheten CLIP. Deze CLIP is een E-motor die op iedere fiets geklikt kan worden. Het bedrijf wil met dit product de auto-afhankelijkheid in de steden verminderen en meer mensen op de fiets naar het werk krijgen. De CLIP zal er dan voor zorgen dat fietsen geen moeite kost, waardoor de werknemer niet bezweet op het werk aankomt. 

De Amerikaanse versie van het product bevat een 450W motor met een 36V batterij. Wanneer de Europese versie beschikbaar wordt, zal deze motor vervangen worden door een 250W motor.

Is de CLIP Beter dan een E-bike?

Of de CLIP een E-bike kan vervangen moet nog blijken. Echter is de verwachting niet dat de CLIP de rijervaring van een goede E-bike kan evenaren, maar het is zeker een goed alternatief. De gemiddelde prijs van een elektrische fiets ligt in Nederland momenteel op zo’n €1.800,-. De CLIP gaat naar verwachting rond de $400,- kosten. Dit is aanzienlijk lager! Daarnaast is de CLIP een leuke, technische ontwikkeling op de markt. Benieuwd naar de ontwikkelingen van dit product? Op de CLIP-website kun je je inschrijven om op de hoogte te blijven.

Deze gastblog werd geschreven door Marco van der Meer. De redactie dankt hem voor zijn vrijwillige bijdrage!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.