Christy Post

Christy Post: “Bedrijven benaderen ons juist omdat we vooral vrouwen in dienst hebben”

Onze potentiële TechGirl van de Maand Christy Post heeft sinds kleins af aan interesse in de nieuwste technologie, maar nooit had ze gedacht dat ze zo verliefd zou worden op dit vakgebied. Tot ze bij QISS IT in dienst kwam.

Christy kwam op haar zeventiende vanuit Indonesië naar Nederland. Zij moest de Nederlandse taal nog leren waardoor zij een aantal jaar studievertraging had. Na de middelbare school ging zij Communicatie studeren. “Ik heb een tijd bij Hotel New York gewerkt en ging toen toch weer de  schoolbanken in: ik deed een MBO 4 junior accountmanagement en studeerde in de avonduren. Ik kon daarna de sales in en ben toen naast mijn fulltime baan door gaan studeren: Commerciële Economie.”

QISS IT

Ik kwam uit de saleshoek en ik wilde wat anders. “Ik wil iets doen waar ik gelukkig van word, maar waar ben ik goed in? Ik ben goed in het verbinden. In de sales kun je wel dingen verkopen, maar je kunt daarna niet echt uitgebreid praten over hoe het gaat. Dat miste ik en heb ik nu gevonden bij QISS IT.”

Christy werkt nu drie jaar voor de detacheerder. “QISS IT bemiddelt Young Professionals, met name HBO/WO (non IT) die zij opleiden richting de IT. QISS IT  focust zich op vrouwen in de IT en de communicatieve kant ervan: IT professionals die de brug slaan tussen business en IT. Ik vind het heel gaaf om meer focus te hebben op vrouwen in de IT, want hier staat het bedrijf voor. Ik wilde in een organisatie werken die innoverend is en blijft groeien. Nu heb ik dat gevonden. Mensen helpen aan een job, opdrachtgevers ondersteunen met de juiste match en mensen coachen spreken mij sowieso enorm aan. Ik baal dan ook wel van het coronavirus, want hierdoor kan ik minder bij klanten (dus bedrijven die mensen via QISS IT inhuren) over de vloer komen.”

Vrouwen in IT

MobileMobile

65 procent van de mensen die het bedrijf detacheert is vrouw. “Ik merk wel dat er nu vaker word gevraagd naar technischere mensen en dan komen we vaak bij mannen uit. Vrouwen zijn toch meestal meer op zoek naar functies die ook met communicatie te maken hebben, omdat ze van nature empathischer zijn. Daarnaast hoor ik van veel bedrijven die nog niet met ons werken vaak dezelfde vraag: “Ik mis vrouwen in mijn team, mensen die het van een andere kant bekijken en voor een andere dynamiek zorgen in een team. Ik voel dus niet zozeer dat deze mannenwereld weerstand voelt tegen vrouwen, integendeel: mensen benaderen ons juist vaak omdat we meer dames in het team hebben.”

Het leukste aan haar werk vindt Christy dat elke dag anders is. “Ik vind het leuk om collega’s te inspireren, maar ook klanten. Klanten die in eerste instantie niet dachten aan vrouwen, maar na het horen van mijn verhaal denken van: “Hé, dat is interessant!” Ik vind het leuk om nieuwe contacten te leggen en mensen begeleiden is iets waar ik elke dag vrolijk van wakker word. Intern werken we met 23 dames en 3 heren. Het is dus echt een meidengroep en een erg leuk team om mee te werken.”

Christy hoopt nog meer te groeien. “Waar we ons nu vooral richten de eerstelijns support, denk aan servicedesk medewerkers en functioneel beheerders, gaan we ons binnenkort ook meer focussen op de zwaardere functies. Ik wil zelf ook meer leren over IT, zoals cloud engineers, netwerk engineers, data en security. Nu is het bovendien best uitdagend dat we in een kandidatenmarkt zitten, wat voor mijn beroep een extra uitdaging is, omdat kandidaten voorheen misschien 1 of 2 vacatures hadden, maar nu ineens wel 4 of 5.”

Christy Post

De tip die Christy heeft voor vrouwen die de IT in willen is: “Blijf jezelf ontwikkelen! Blijf niet hangen waar je zit, maar zorg dat je op het moment dat je uitgeleerd bent, in gesprek gaat met mensen om te kijken wat mogelijk is. Sta open voor andere takken en functies, want het kan je nog positief verbazen waar je zelf toe in staat bent en wat je leuk vindt. Breid ook je netwerk uit. Bijvoorbeeld met recruiters die je via LinkedIn benaderen. Geef aandacht aan mensen die jou ook aandacht geven.”

Christy Post is in de running om TechGirl van de Maand te worden. Je kunt volgende week je stem op haar uitbrengen hier op TechGirl.nl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.