Charlotte Schroots

Charlotte Schroots: “Vrouw zijn is in mijn werk de grootste uitdaging”

Ze is volledig in de ban van Web3 en mag daar dan ook de hele dag mee bezig zijn in haar werk als communicatiedirecteur van Coorest. Lees gauw verder over wat dat precies inhoudt en wat de potentiële TechGirl van de Maand Charlotte Schroots zoal bezighoudt.

Coorest is een bedrijf dat zorgt voor de decentralisatie van de CO2-markt. Je kent het wel: je kunt als bedrijf je CO2-uitstoot compenseren door er bijvoorbeeld bomen voor terug te planten. Coorest digitaliseert dat: je kunt als het ware een boom adopteren en daarvan krijg je dan een NFT. Die NFT (non-fungible token) is je eigenaarsbewijs dat jij die specifieke boom bezit. Je ziet in die NFT zelfs hoeveel CO2 jouw specifieke boom compenseert, waar hij staat en wat voor ras vijg het is. Er wordt nu nog gewerkt met vijgenbomen, maar Coorest is van plan om ook te investeren in eikenbomen. Ook onboarden ze ook bestaande projecten, dus het is niet alleen voor grote bedrijven. Daarnaast werken ze aan het gebruiken van satellietdata om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen berekenen wat een gebied aan bomen aan CO2 reduceert (sowieso maakt het bedrijf van de gereduceerde CO2 tokens die op de blockchain komen).

Coorest

Charlotte: “We hebben als enige Web3-bedrijf een certificering van de Verenigde Naties. Het is ook een interessant iets voor bedrijven, omdat we de tussenpersonen er helemaal uithalen. Iedereen kan natuurlijk zomaar een stukje jungle claimen, maar wij maken die vertaalslag en de blockchain helpt de transparantie omhoog te krijgen. Zo zorgen wij voor een extra oplossing voor de klimaatproblematiek. Juist in de blockchain is dat interessant: daar wordt, in tegenstelling tot wat je soms in het nieuws hoort over bijvoorbeeld cryptovaluta, continu gewerkt aan duurzaamheid.”

“Ik doe naast mijn werk een opleiding voor data en AI en ik hoop dat goed te kunnen gebruiken in mijn werk bij Coorest. Het is zo bizar wat je met tech kan en helemaal als je ziet waar Web3 toe in staat is. Ik heb dan wel marketing-communicatie gestudeerd, ik werkte altijd in techbedrijven. Eigenlijk vond ik dat mannenwereldje wel heel fijn. Plus, ik ben bij Coorest ook mede-oprichter, dus dat zorgt ervoor dat ik helemaal van de hoed en de rand moet weten als het gaat om de tech.”

Heel fijn, dat mannenwereldje: liever geen vrouwen erbij? “Natuurlijk wil ik uiteindelijk meer vrouwen erbij, want ze kunnen een meerwaarde bieden op andere vlakken dan mannen. Ze hebben een andere visie. Waarom ik de mannenwereld zo fijn vind, dat is dat het no-nonsense is. Voor mij is mijn grote uitdaging in het werk echter juist dat ik een vrouw ben. Ik mis soms empathie op het zachtaardige vlak. Heb je een offday, dan kunnen mannen daar weinig mee. Ook vinden veel mannen het nog steeds ingewikkeld als je hen als vrouw iets komt vertellen over tech. De web3-community is ruimdenkender en je ziet dat het aantal vrouwen in die tak stijgt. Wel zijn er weinig vrouwen in de tech of in hoge functies, maar ik verwacht dat dat over 10 jaar flink is veranderd.”

Charlotte Schroots

Advies voor andere vrouwen? “Als je iets leuk vindt, vooral doen. Het maakt niet uit of je bang bent om af te gaan. Niet bang zijn door de mand te vallen: zet die mindset om. Ik heb er soms ook wel moeite mee gehad hoor. Vooral als je met mensen praat waarvan je zelf denkt: ‘Wow, die hebben zoveel ervaring! Wat moet die wel niet van mij denken?’ Ga gewoon met ze in gesprek.”

Charlotte Schroots is in de running om TechGirl van de Maand te worden: laat als de stemronde eind deze maand online komt je stem achter.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.