Ze werkte met PyTorch, TensorFlow, Keras en Caffe: de Canadese AI Research Scientist Catherine Paulin is een echte TechGirl. Deze potentiële TechGirl van de Maand duikt maar al te graag in deep learning, maar is niet alleen maar dol op tech. “Eigenlijk ben ik vooral een wiskundige.”

Zichtverlies zoals glaucoom wordt een steeds groter probleem. Nu wordt er gekeken naar het oog als het eigenlijk al te laat is. Het bedrijf Zilia wil door licht te gebruiken informatie vergaren over de metabolische staat van het oog. Daarmee kan vroeg  geconstateerd worden of iemand een oogziekte zou kunnen ontwikkelen. Daarbij wordt kunstmatige intelligentie ingezet voor analyse en dat is het werkveld van Catherine. “Ik ben, gezien mijn interesse in alles wat met cijfers te maken heeft, enorm gefascineerd door coding en de kunst van probleemoplossen.”

Zilia

Ze werkt er pas net. “Ik zit net een paar maanden bij Zilia. Het is een start-up en ik pas kunstmatige intelligentie toe op een database met allemaal afbeeldingen. Het toepassen van kunstmatige intelligentie in de gezondheidssector groeit momenteel explosief en de mogelijkheden zijn zo’n beetje oneindig!”

Catherine had altijd al een hang naar tech: “Ik wilde altijd al de nieuwe en de beste telefoon beschikbaar hebben en datzelfde geldt voor computers. Maar de eerste keer dat ik code tikte (met Fortran, tijdens mijn eerste stage), ontdekte ik de geweldige wereld die Computerkunde heet. De mogelijkheden zijn onbegrensd, als je maar de juiste vaardigheden hebt. Tegenwoordig gebruik ik vooral Python, omdat ik veel met machine learning bezig ben.”

Op de vraag wat ze graag doet als ze niet aan het coden is, zegt ze: “Dan wil ik gewoon nog meer coden! Grapje hoor. Ik hou van lezen, stoffen naaien en gamen. Vooral op Nintendo Switch ben ik veel te vinden.” Ze wil vooral heel erg veel leren. Nu, maar ook in de toekomst. Vooral machine learning is helemaal haar ding. “Al ben ik ook wel heel erg nieuwsgierig waar kunstmatige intelligentie ons zal gaan brengen.”

Empowerment

Tot slot vragen we haar naar wat zij denkt dat de beste manier is om vrouwen elkaar te laten empoweren in het techveld. “Door elkaar te helpen! Het is goed om elkaar te inspireren, om vragen te stellen, en niet te verlegen te zijn. Ik ben mijn Instagram-profiel ook begonnen om te zorgen dat vrouwen meer gaan doen met wetenschap en om ze te inspireren om ook iets te gaan doen in dat veld. Of om ze in ieder geval eens te laten zien of het iets kan zijn dat ze tof vinden. Het openen van hun ogen, gewoon om ze te laten zien hoe fantastisch het is om met technologie bezig te zijn.” Catherine’s Instagram is te vinden via @cathmpaulin.

Ben jij geïnspireerd door Catherine’s verhaal? Je kunt binnenkort op haar stemmen in de stemronde voor TechGirl van de Maand. Houd TechGirl.nl in de gaten!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.