“Vijf jaar geleden begon ik met programmeren, nadat ik geen enkele app-bouwer kon vinden die mijn visie kon veranderen in een app. Ik heb mijn spaargeld gebruikt voor een codeercursus en hoopte zo mijn ideeën zelf tot leven te kunnen brengen.” Het zijn de woorden van Casthra Demosthene. Zij is onze TechGirl van de week en vertelt ons of het haar is gelukt haar ding te doen.

“Ik was niet altijd geïnteresseerd in tech. Pas toen ik mijn eerste regel code tikte in HTML “Hello World”, toen realiseerde ik me pas welke potentie coding heeft. Nadat ik mijn eigen website bouwde met HTML en CSS, wilde ik meer.” Inmiddels is Casthra al diverse andere talen meester. “Ik gebruik veel Javascript want daar is veel mee te doen, vooral in de front-end dingen. Het werkt goed samen met bijvoorbeeld Laravel, Vue en React. Voor het back-end gedeelte kies ik meestal voor PHP, waarbij vooral Laravel een favoriet is doordat het authenticatie, routing, sessions en caching makkelijk maakt.”

Een eigen startup

Inmiddels zit Casthra middenin het starten van haar eigen bedrijf. “Ik werk aan een start-up en ik ben daarnaast freelance webdeveloper. Ik werk vooral samen met plaatselijke non-profit organisaties. Het gaat dan echt om het begrijpen waarvoor zo’n organisatie staat en dat in een website gieten die dat ook uitstraalt.” Niet dat dat altijd van een leien dakje gaat, want het lastigste aan haar baan vindt Casthra het wanneer ze een error tegenkomt en op StackOverflow geen oplossing kan vinden. “Je moet weer helemaal terug naar de tekentafel en het dan zelf uitvogelen. Het kan een dag of twee duren om de rijen code te lezen, ze aan te passen en weer nieuwe foutmeldingen te veroorzaken om er vervolgens achter te komen dat het slechts een puntkomma was die verkeerd stond.”

Heel gaaf dat deze ambitieuze vrouw haar eigen bedrijf begint, want ze heeft een heleboel in haar mars. Het is belangrijk voor haar dat vrouwen zich empowered voelen: “We moeten vrouwen en meisjes inspireren meer in tech te gaan doen. Hoe meer vrouwen er in de tech werken, hoe makkelijker het wordt om erin te werken en te investeren in vrouwen in de tech. Ik denk dat de beste manier om meer vrouwen in de tech te krijgen, is om samen te werken en echt in andere vrouwen te investeren.”

Een succesvolle exit

Zelf heeft ze in ieder geval ook nog genoeg plannen: “Ik wil een succesvolle startup exit hebben door uitgekocht te worden of met een ander bedrijf samen te gaan. Ik wil bedrijven beginnen waarin vrouwen willen werken en die meisjes kunnen laten studeren in het technische veld. Ik zou graag met andere tech-vrouwen samenwerken om impact te maken op de tech-industrie.”

Goed idee! Wil je meer weten over Casthra, lees dan haar boek Work from Home Confessions of check haar Instagram en Twitter (@Casthra). Ook fan? Stem op haar in onze TechGirl van de Maand verkiezing, waarvoor binnenkort de stemrondes hier op TechGirl.nl weer van start gaan!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.