Caroline Glasbergen

Caroline Glasbergen: “Complimenten moet je aannemen, niet wegwuiven”

Caroline Glasbergen: “Complimenten moet je aannemen, niet wegwuiven”

Founder van New Female Leaders, podcasthost, spreker en ondernemer. Potentiële TechGirl van de Maand Caroline Glasbergen heeft een boel ballen in de lucht te houden. “Maar dat doe ik niet alleen hoor. In mijn eentje zou dat zeker niet lukken, ik doe het met een team.”

Na haar Master in Finance startte Caroline in de corporate wereld. “Ik deed marketing voor Unilever en Bacardi, en ben daarna  gaan ondernemen. Ik richtte mijn eigen startup op door zelf funding op te halen en een team uit te bouwen. We maakten een sportvoedingsproductenvoor vrouwen, dat onder andere bij Albert Heijn en de Vitamin Store verkrijgbaar waren. Uiteindelijk hebben we het merk verkocht en kwam ik op het punt: wat betekent het om als vrouw te leiden?”

New Female Leaders Podcast

Caroline kwam bij die vraag terecht omdat ze merkte dat veel vrouwen het moeilijk vonden om hun eigen definitie aan leiderschap te geven, waaronder zijzelf. “Ik dacht: bestaat er iets als vrouwelijk leiderschap en als het bestaat, wat is het dan? Deze vraag werd uiteindelijk de start van haar podcast: de New Female Leaders Podcast. Ik heb al meer dan zeventig vrouwen gesproken, waaronder Sigrid Kaag, Janneke Niessen, Thalita van Ogtrop, Ineke Scheffers en Lucy Woesthoff.”

Het begon allemaal met een vraag, en nu is het een sociaal bedrijf, een podcast en zelfs een boek. “Ik heb op basis van alle 70 gesprekken uiteindelijk het boek ‘New Female Leader: het handboek voor vrouwen die willen leiden vanuit hun eigen waarden” over geschreven.

Het gaat vooral om het beperkte beeld van wat een leider is. Veel mensen denken meteen aan een witte man in pak wanneer ze aan een leider denken. Hierdoor gaan vrouwen vaak twijfelen: ben ik wel goed genoeg? Pas ik wel in het plaatje? Wat als ik het toch niet kan? Dat imposter syndrome ligt op de loer. Het is tijd dat we die gedachten vervangen door: ik ze hebben me niet voor niets ingehuurd of aangenomen. En complimenten? Aannemen in plaats van wegwuiven.”

Externe microfoon

Ondernemen was voor Caroline een uitdaging, maar is ondanks dat toch haar droom achterna gegaan en het gewoon gaan doen. Dat geldt ook voor haar podcast. “Ik heb meteen geïnvesteerd in goede apparatuur voor de podcast. Gelukkig helpt onze producer  met het produceren van de jingle en het editen. Maar, dit was wel 2,5 jaar geleden. Nu zou ik iedereen die wil podcasten aanraden om gewoon te beginnen. Je kunt met je telefoon al een hele stap maken, mocht je podcasten ook ambiëren. De investering in materiaal zou je niet moeten weerhouden om te gaan podcasten. Ik raad wel aan om een externe microfoon aan te schaffen, mocht je gaan podcasten op je telefoon.”

MobileMobile

“Daarnaast is het belangrijk dat je goed nadenkt voor wie je de podcast maakt . En, doe eerst een paar testinterviews om te ervaren of je het echt leuk vindt. Het is wel een commitment: je moet een podcast consistent blijven bijhouden.”

“Ik heb ook veel moeten leren en heb vaak mijn strategie aan gepast. Ik nam eerst alles live op, dus dan ging ik bij mensen langs. Daarna had ik een tijdje een studio en nu doe ik alles digitaal via Zoom. Ik zoek nog steeds wel naar hoe je dingen het beste kan doen. Ik vind het leuk om mensen live te ontmoeten, maar dat kost veel tijd. Een podcast is sowieso veel werk: je moet het opnemen, je moet shownotes maken, editen… Ik merk wel dat digitaal een goede manier is, want ik kan nog steeds goed die interviewbubbel creëren, ook online.”

Caroline Glasbergen

Caroline heeft zich vastgebeten in het leven van een ondernemer en ze is nu alweer met een ander spannend project bezig: De Accelerator. Dat is het New Female Leaders leiderschapsprogramma waarin je met een groep gelijkgestemde vrouwen werkt aan jouw definitie van authentiek leiderschap. “Door met andere vrouwen te praten maak je echt grote stappen voorwaarts, daar geloof ik heel erg in. Ik heb dat ook geleerd van alle vrouwen die ik heb geinterviewd. Het is zo belangrijk om ergens samen aan te werken. Je hebt binnen dit traject ook een eigen executive coach en doet allerlei opdrachten. 1 oktober gaan we van start en daar heb ik veel zin in.”

Het is Caroline’s grootste droom om New Female Leaders te kunnen opheffen. “Ik word nu veel uitgenodigd om te spreken op events en bedrijven. Ik hoop dat we New Female Leaders spoedig kunnen opheffen, omdat we het hopelijk op een bepaald moment niet meer hebben over ‘vrouwelijk leiderschap’, maar gewoon over ‘leiderschap’. De definitie van leiderschap moet echt breder worden. Ik wil dat jij en ik ook voelen dat we leiders kunnen zijn. Dat we daadwerkelijk zijn wie we zijn en ons niet hoeven aan te passen. Wat mij betreft is dat een kwestie van: fix the system, not the women. Er is veel impliciet seksisme, zoals dat vrouwen andere vragen krijgen dan mannen in meetings. Let maar eens op: vrouwen krijgen vaak vragen over het verleden en moeten vaak hun standpunten verdedigen, mannen daarentegen krijgen vragen over groei en de toekomst. En dit is maar een voorbeeld. Er is zoveel onderzoek naar gedaan, we hebben echt nog veel te doen.”

“Het begint er sowieso mee dat we ons bewust moeten worden dat het systeem er is. Het zit in onszelf. We zijn allemaal bevooroordeeld.”

Caroline Glasbergen is in de running om TechGirl van de Maand te worden. Houd TechGirl in de gaten eind deze maand, wanneer de stemronde live gaat.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.