Van rechtenstudent naar CEO van een internationaal techbedrijf. Constance Scholten (30) heeft tijdens haar studie een jaar vrijheid gekregen van haar ouders om zich te focussen op haar eigen onderneming. Deze kans greep ze met beide handen aan, met een succesvol bedrijf als resultaat. Nu vliegt ze de wereld over om het verhaal achter de door haar bedachte app, Camarilla, te vertellen. Deze app maakt het mogelijk om foto’s te delen met de vijftien mensen die het dichtst bij je staan.

In 2016 én 2017 is Constance verkozen tot een van de Most Inspiring Fifty. Dit is een platform dat vrouwen in de tech in kaart brengt, zodat ze elkaar kunnen empoweren. “Doordat je ziet wat iedereen doet, weet je wat er allemaal mogelijk is. ‘If you can see it, you can be it’ is het motto”, aldus Constance. “Ik heb altijd een passie gehad voor human behaviour en technologie en ik doe alleen dingen die dicht bij mij zelf liggen en waar ik een goed gevoel van krijg.”

Bijbaantje

Tijdens haar studie kreeg ze een bijbaantje bij een internetbedrijf. Dit inspireerde haar om een recruitmentbureau in de techwereld te starten wat binnen vier jaar uitgroeide tot een groot succes met verkoop van het bedrijf als gevolg. Haar rechtenstudie leed hier wel onder. “Als ik binnen mijn ‘vrije’ jaar bepaalde doelen zou halen, mocht ik van mijn ouders doorgaan met ondernemen. Daar ben ik ze enorm dankbaar voor, want ik heb in mijn leven geen studie gemist. Het opbouwen van een bedrijf is namelijk de grootste leerschool die je je kunt voorstellen.”

Camarilla

Twee jaar geleden heeft ze haar bedrijf Camarilla opgericht waarmee ze wereldwijd in het zichtveld is gekomen. “De werkelijke vertaling van Camarilla is ‘de favorieten die de koning omringen’. Iedereen heeft favorieten om zich heen; je ‘inner circle’ of ‘the circle of trust’.” Binnen no-time verspreidde de app zich over 157 landen en wordt het onder meer gebruikt door celebrities en royals. “Dat zijn mensen die de prijs van privacy kennen. Zij zijn enthousiast over een product als Camarilla, aangezien ze soms wel beelden willen delen, maar niet met de hele wereld.”

Verdienmodel

Anno 2017 zit er nog steeds geen verdienmodel achter de app. “We hebben een bijzondere investeerder die ons vijf jaar carte blanche heeft gegeven. Hij zei dat we het beste product moesten maken dat we konden bedenken en dat we ons enkel daarop moesten focussen. Gaandeweg ontwikkelt er zich wel een verdienmodel, maar niet voor de app Camarilla. We krijgen sinds kort namelijk verzoeken van de grotere multinationals van de wereld die onze verbindende software willen gebruiken, en daar komt een verdienmodel om de hoek kijken.”

Buitenlandse events

Alle medewerkers van Camarilla zijn technici. Er is geen sales-, finance-, of marketingmanager; alle niet-technische taken neemt Constance momenteel op zich. “Ik ben ook de enige die naar het buitenland gaat, naar Texas en Tokyo bijvoorbeeld.” Ze komt langs op uitnodiging van bedrijven en spreekt over vriendschap en de wetenschap daarachter. “Technologie kan een grote rol spelen in het weer verbinden van mensen met elkaar. Niet in de vorm van zenden en broadcasten, maar juist in de vorm van interactie en persoonlijk contact. Dat is in een notendop wat ik op zo’n podium vertel.”

Toekomst

Na dit wereldwijde succes gaat Constance niet achterover leunen. “Het is logisch om dingen te gaan doen die in het verlengde liggen van Camarilla, omdat het zo erg bij mij past. Waar Camarilla een klein stuk invult van het versterken van je relaties, kan zich dat ontvouwen naar meer oplossingen die mensen in staat stellen om zich met elkaar te verbinden. Een sterke relatie met je dierbaren zorgt ervoor dat je gelukkiger bent. Als je circle of trust goed is, zijn je mogelijkheden grenzeloos. Dat is wel iets dat ik iedereen zou willen gunnen.”

Wil je Camarilla downloaden?

iOS

Android

Stem op Constance

 

Dit interview verscheen in de terugkerende reeks van ‘Techgirl van de Maand‘. Vind jij dat Constance dé Techgirl van mei 2017 moet worden? Stem vanaf eind mei op haar! Give her all your support.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.