Cadeautip voor de feestdagen: Connetix magnetische tegels

Cadeautip voor de feestdagen: Connetix magnetische tegels

De feestdagen naderen al snel. Vier jij dit samen met vrienden en/of familie? Dan is het nu de tijd om cadeaus voor de feestdagen in te slaan. De komende weken delen we daarom regelmatig cadeautips. Educatief speelgoed, natuurlijk vanuit de blik van een TechGirl. Zo hoef je zelf niet meer op zoek te gaan: TechGirl Nadi zoekt het voor jou uit. Vandaag in de schijnwerpers: Connetix.

Wat is Connetix?

Het gaat om magnetisch speelgoed waar kinderen uren mee kunnen spelen. Door de sterke magneten blijft alles goed aan elkaar vast zitten. De magnetische tegels zijn doorzichtig en dat geeft vooral bij zonnig weer een prachtig effect. Je kunt Connetix onder andere gebruiken om te bouwen (racebanen, ball runs, autogarages, hotels, noem maar op), maar ook om mee te leren. Bedenk je eigen creaties of laat je inspireren door anderen.

Is Connetix wel veilig, want het zijn magneten? Die vraag had ik aanvankelijk ook, maar Connetix heeft dit goed begrepen. Hun magnetische tegels zijn gemaakt van niet-giftig materiaal (ABS kunststof), de randen zijn afgerond en de magneten zijn stevig ingebed in de tegels. Zo zijn er nooit kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

Wat is STEAM speelgoed (en waarom is het zo belangrijk voor kinderen)?

STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Oftewel: wetenschap, technologie, ontwerp (design), kunst en wiskunde. STEAM speelgoed is speelgoed dat ingaat op één of meer van deze kenmerken.

Connetix speelgoed past precíes in dit profiel. Door de magnetische tegels op verschillende manieren aan elkaar te koppelen, kun je zien hoe structuren steviger worden of juist in elkaar zakken. Zo krijgen je kinderen op een speelse manier hun eerste technische inzicht, evenals ruimtelijk inzicht. Ook leer je ontwerpen (design); hoe krijg je iets het mooist of het stevigst?

Daarnaast leer je met Connetix over vormen, afmetingen en symmetrie. Zo weet mijn zoon van 2,5 jaar dankzij Connetix (in combinatie met een boekje over vormen) dat je met twee driehoeken samen een ruit kunt maken.

Pastel of Regenboog; aan jou de keuze

Connetix komt in twee kleuren: pastel en regenboog. Zoals de namen doen vermoeden krijg je bij de regenboog-variant Connetix in de zes kleuren van de regenboog. De pastel-variant komt in acht kleurtinten.

De regenboog Connetix magnetische tegels zijn diep van kleur. Het zijn precies de zes kleuren van de regenboog: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Ze zijn daarom uitstekend om je kinderen te introduceren in de wereld van kleur. De levendige kleuren van de regenboog Connetix set zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze kunnen ook helpen bij het leren van basiskleuren. Hier worden ze regelmatig gebruikt voor kleursorteren. Maak maar eens een bakje met de Connetix en ga daarna op schattenjacht in de speelgoedhoek; welke kleur hoort in welk bakje?

De pastel Connetix sets hebben een zachter kleurenpalet. Deze set bestaat niet uit zes, maar uit acht kleuren. Dit kan ideaal zijn als je op zoek bent naar iets dat opgaat in een meer neutrale of minimalistische huisstijl. De zachte kleuren zijn rustgevend en dragen bij aan een kalme speelomgeving. Het is allemaal net wat minder hard. Op de foto’s in dit artikel zie je de pastel magnetische tegels.

Over smaak valt niet te twisten. Beide sets zijn prachtig om te zien. Je kunt ze ook combineren, al ben ik zelf voorstander van één kleurkeuze.

Connetix cadeautip voor de feestdagen

Wil je Connetix cadeau doen tijdens de feestdagen? Goed idee! Wij gaven hier Connetix cadeau vanaf 18 maanden, al is het dan nog vooral ontdekken en stapelen. Het is leuk speelgoed tot zeker een jaar of acht, negen. Daar heb ik geen ervaring mee, maar ik zie het bij andere ouders met kinderen in deze leeftijd ook nog thuis. Het is heel stevig en gaat daarom lang mee.

Connetix is zowel voor Sinterklaas als voor Kerstmis een ideale cadeautip. Om een goede basis aan te leggen is een Connetix Creative Pack het beste. Hier zitten 120 items in, waar ze lekker een tijdje mee vooruit kunnen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.