Blackberry Passport
Blackberry Passport

Blackberry Passport – comeback of slechte flashback?

“Wat is je PING?” Drie, circa vier jaar geleden was dit in Nederland zo’n gekke vraag nog niet. Blackberry was in Nederland één van de leading partijen op het gebied van mobiele telefonie. Vandaag de dag is dat wel anders. De Blackberry is niet bepaald populair meer te noemen. Misschien kan de laatste telg in de Blackberry familie, de Blackberry Passport, daar verandering in brengen. Of toch niet?

Business chique
Leuk, al die apps ter entertainment op je telefoon, maar kun je met je mobiel ook nog werken? Blackberry vond van niet en richt zich met de Passport vrijwel volledig op de (young) professional. Het rechthoekige design en 4,5 inch beeldscherm zijn ideaal voor het tonen van e-mails, spreadsheets, (taart)grafieken en andere documenten. Daarnaast zorgt de 2.3 GHz quad-core processor met 3GB RAM er voor dat je telefoon lekker snel is en het interne geheugen van 32GB dat je al je documenten moeiteloos kunt opslaan.

Een aantal nieuwe productiviteitstools verhogen ook zeker de aantrekkelijkheid voor de zakelijk gebruiker. Neem de Blackberry Blend tool. Deze tool geeft je PC toegang tot al je Blackberry Passport content. Met de Blackberry Passport komt ook een assistent, een digitale assistent wel te verstaan. Blackberry Assistent kun je gebruiken voor voice- en tekstcommando’ s en lijkt een goede tegenhanger te zijn van Apple’s Siri.

Be sqaure
Het rechthoekige model onderscheid zich met zijn design ontzettend van andere mobiele telefoons op de markt. Helaas brengt dat opvallende design ook een nadeel met zich mee. Snel met één hand wat typen zit er helaas niet in. Je dient het toestel namelijk echt met twee handjes vast te houden. En dan past die ook niet eens in je broekzak. Het oude vertrouwde fysieke Qwerty-toetsenbord maakt echter een hoop weer goed. Iets wat goed is moet je ook niet willen veranderen toch?

MobileMobile

All work and no play?
Mocht je naast al dat werk met je telefoon toch nog een beetje geëntertaind willen worden. Dan kan dat stiekem ook wel. Via de Amazon app store heb je met je Passport toegang tot ontzettend veel apps. Daarnaast hoef je de 13 megapixel camera met beeldstabilisatie natuurlijk niet alleen voor zakelijke doeleinden te gebruiken ;).

To buy or not to buy?
De verkoop van de Blackberry Passport valt in het niets in vergelijking met bijvoorbeeld de laatste iPhone of Samsung. Maar dat wil niet zeggen dat de verkoop van de Passport is tegen gevallen. Binnen 10 uur na release was het toestel via Amazon uitverkocht. De grote massa zal je waarschijnlijk niet weg zien lopen met het product. Maar Blackberry heeft mensen zeker nieuwsgierig weten te maken. En heb ik al genoemd dat er mogelijk een uitvoering met een gouden randje komt?

De Blackberry Passport is in Nederland verkrijgbaar vanaf ongeveer 580 euro. Wat denken jullie, kopen?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.