blackberry keyone

BlackBerry komt terug: KEYone verschijnt al in juni

Vijf jaar geleden waren mensen nog volop aan het ‘pingen’, maar dit is niet meer iets van de laatste tijd. Binnenkort kan het echter weer op de BlackBerry KEYone. BlackBerry is namelijk terug met een nieuw toestel waarmee het hoopt de enorm hevige concurrentie op de smartphonemarkt de baas te blijven. KEYone heeft een fysiek toetsenbord, wat een typisch BlackBerry design is: het toetsenbord zit onder het scherm. In tegenstelling tot vroeger is het scherm wel een stuk groter, en er is meer.

BlackBerry KEYone

Nu hoopt BlackBerry terug te komen met KEYone (dat eerder projectnaam Mercury had), een smartphone met een QWERTY-toetsenbord en een 4,5 inch beeldscherm. De telefoon belooft een geweldige schermresolutie te hebben van 1.620 x 1.080 pixels en is qua beeldverhouding 3:2. Een vreemde eend in de bijt dus, maar dat was hij toch al met zijn fysieke toetsenbord. Verder kun je een werkgeheugen van 3 GB verwachten en een interne opslag van 32 GB. De fotografe in jezelf kan losgaan met een camera van 12 megapixel en een frontcamera van 8 megapixel. Wat cool is aan de camera is dat er een groothoeklens op zit, waardoor mensen die eigen makelaar spelen op JAAP.nl bijvoorbeeld handig zelf extra mooie foto’s van hun huis kunnen maken.

KEYone draait op Android 7.1 Nougat, dat door BlackBerry wel iets veiliger is gemaakt met onder andere een vingerafdruksensor, BlackBerry DTEK en BlackBerry Hub. KeyONE komt in juni op de Nederlandse en Belgische markt voor een adviesprijs van 499 euro. Qua specificaties is de telefoon dan ook niet hypermodern. Hij meet zich wat dat betreft niet met bijvoorbeeld de aankomende Samsung en de nieuwe LG G6, als we kijken naar de specificaties die nu bekend zijn.

Weer pingen

MobileMobile

Om nog even op pingen terug te komen: pingen was een chatbericht sturen via BlackBerry Messenger. Nog steeds wordt pingen als werkwoord voor een berichtje sturen gebruikt, maar de telefoons waarop we dat doen zijn al lang geen BlackBerry’s meer. Het is bizar hoe groot BlackBerry was en hoe snel het bedrijf in de steek werd gelaten door haar klanten. BlackBerry werd in veel grote bedrijven gebruikt omdat de telefoons waren voorzien van een handig fysiek toetsenbordje en de techniek erachter zeer goed in elkaar zat waardoor je ook echt overal bereikbaar was.

Tenminste, dat bleek uiteindelijk een paar keer goed tegen te vallen toen het BlackBerry netwerk een paar keer uren (en zelfs een keer dagenlang) eruit lag, waardoor de goede naam van BlackBerry in het geding kwam. Bovendien kwam Apple met iPhone en wist BlackBerry niet met revolutionaire toestellen te komen die iedereen wilde. We zijn benieuwd of KEYone dat verschil kan maken, helemaal omdat de telefoon meer in het middenklasse segment lijkt te willen zitten. Zal BlackBerry ooit weer in een adem genoemd worden met Apple, Samsung en tegenwoordig ook Huawei? Mocht KEYone een hit zijn, dan zal het even duren voordat we ze veel in het straatbeeld zullen tegenkomen, aangezien de markt aardig verzadigd is met de zojuist genoemde merken.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.