Binnenkort nóg sneller bestellen met het betaalsysteem iDEAL

Betaalsysteem iDEAL is naar eigen zeggen het meest gebruikte online-betaalmiddel voor consumenten in Nederland. Ook jij hebt er vast al eens een aankoop mee gedaan. Het betalen van je energierekening, een bedrag overmaken naar een goed doel, het opwaarderen van je beltegoed, het betalen van een verkeersboete of het betalen van belastingen: dit kan allemaal met iDEAL. 

De eigenaar van betaalsysteem iDEAL, Currence, maakt het gebruikers binnenkort nog makkelijker. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Betaalsysteem iDEAL in een notendop

Ook al ken je vast al wel, toch nog even in het kort waar betaalsysteem iDEAL om draait:

  • het betalen via de mobiel-bankierenapp of een internetbankieromgeving;
  • het ontvangen van een realtime betaalbevestiging van de overboeking (die daarmee niet terug te draaien is); 
  • de mogelijkheid om direct online te betalen of juist achteraf te betalen, via een link in een e-mail of een QR-code.

In de zomer van 2023 komen er dus extra mogelijkheden om betaalsysteem iDEAL te gebruiken, vooral om het de gebruikers makkelijker te maken.

What’s new bij betaalsysteem iDEAL?

Nieuw bij betaalsysteem iDEAL wordt de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken. Wie zijn profiel koppelt aan betaalsysteem iDEAL kan onder meer eenvoudiger bezorgadressen of andere bezorgopties opgeven. Dat doe je met de optie ‘Snel Betalen’. Die is er nu nog niet, maar na de lancering van het nieuwe iDEAL dus wel. Daardoor hoef je die niet per webwinkel op te geven. Bestel je je favoriete trui, catchy oorbellen of vette sneakers online? Dan hoef je dus minder moeite te doen om je aankoop vervolgens op de deurmat te vinden.

Naast het gemak van het bezorgen van producten, biedt het nieuwe iDEAL ook andere voordelen. Zo is het mogelijk een voorkeursbankrekening op te geven. Dat zorgt ervoor dat je sneller kan betalen. Ook nieuw: afrekenen via betaalsysteem iDEAL gaat in de versie 2.0 niet meer via individuele banken-websites. Als je nu aanklikt dat je via iDEAL wilt betalen, word je eerst doorverwezen naar de website van je bank. Je voert inlogcodes in en rondt de betaling af. Die extra stap via de bankwebsite vervalt. Je blijft dus in de omgeving van de webwinkel.

Dit is niet het enige wat er verandert aan iDEAL. Op een later moment komen er nog meer nieuwe functies. Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van gespreide of uitgestelde betalingen.

Een profiel aanmaken is niet verplicht

Om betaalsysteem iDEAL te blijven gebruiken, is het aanmaken van een profiel geen vereiste. Het blijft dus mogelijk om iDEAL te blijven gebruiken zoals je nu gewend bent.

Ook goed om te weten: als je ervoor kiest om wel een profiel aan te maken, dan belanden je profielgegevens bij Currence. Je bank(en) blijft erbuiten.

De voordelen van het nieuwe iDEAL op een rijtje

Als je als betaler kiest voor het aanmaken van een profiel op betaalsysteem iDEAL dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • gebruiksgemak bij het betalen, omdat er minder stappen nodig zijn;
  • je kiest zelf hoe je betaalt;
  • je hoeft niet bij iedere webwinkel je gegevens in te voeren; 
  • je behoudt de betaling bij de bank van jouw voorkeur.

Ben je ondernemer? Ook dan zitten er voordelen aan het nieuwe iDEAL:

  • er zijn aanvullende checkout-diensten beschikbaar;
  • je klanten zijn blijer omdat ze meer gebruiksgemak ervaren;
  • via de bestaande relatie met je eigen bank of payment service provider zijn er extra diensten beschikbaar.

Vijftig miljoen betalingen per maand met betaalsysteem iDEAL

iDEAL bestaat sinds 2005. Inmiddels is het betaalsysteem niet meer weg te denken als het gaat om online betalingen. Betaalvereniging Nederland deed onderzoek naar online aankopen in Nederland. Maar liefst zeventig procent van de consumenten die hun online portemonnee trokken, gebruikten het betaalsysteem iDEAL om af te rekenen. Per maand komt dat neer op vijftig miljoen iDEAL-betalingen per maand!

Ben je benieuwd naar wat het nieuwe iDEAL voor jou in petto heeft? Je bank of payment service provider houdt je op de hoogte van hoe en wanneer je van de extra’s gebruik kan maken. Stay tuned!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.