vrolijk-verrast-vrouw-zitten-met-laptop

Binance Angel Ribka: “Ik draag bij aan het verspreiden van crypto”

Crypto is voor de één een favoriete hobby, terwijl een ander het een wat schimmig wereldje vindt. Voor Ribka is er niets schimmigs aan: zij is inmiddels al even Binance Angel, wat betekent dat ze mensen helpt met hun reis richting crypto. “Wij geven ze uitleg en ondersteunen ze bij het starten met crypto,” zegt Ribka.

“Slechts 7,76 procent van de Bitcoin-gemeenschap is vrouw en dat is jammer”, zegt Ribka, die als Binance Angel van plan is om meer vrouwen in de wereld van crypto te interesseren. “Ik doe het al heel lang. Inmiddels al 4 jaar en 4 maanden. Daarnaast heb ik een vaste baan als accountant. Het werk van een Binance Angel is geheel vrijwilligerswerk. De reden dat ik ermee ben gestart is omdat ik me realiseerde dat ik ook hulp heb gehad om de cryptowereld in te stappen.”

Binance Angel

Ribka verwijst naar haar broers, die al eerder in de crypto zaten. “Door hen kreeg ik er meer interesse in, en ik keek specifiek naar de Binance-communities en het sprak me heel erg aan wat Angels deden. Angels helpen mensen, want er zijn vaak veel vragen over crypto. Bovendien zijn er veel scams, dus mensen wegwijs maken in deze wereld kan zorgen dat er geen oplichting plaatsvindt. Angels zijn er om de populariteit en het gebruik van crypto te vergroten.”

“Het is leuk om mensen te helpen. Mensen willen beginnen aan hun crypto-avontuur en wij helpen ze verder.Er komen zelfs omaatjes voorbij die zich willen verdiepen in crypto.. Je bouwt echt een relatie op met mensen en dat is tof. Ik ben ook lid van de internationale community en daar zie je dames die er weer op een heel andere manier bij gebaat zijn. Zo zie je in sommige landen dat vrouwen geen bankrekeningen mogen openen: ze kunnen dankzij crypto toch opkomen voor hun eigen rechten en betaald krijgen op hun cryptorekening.”

Daarnaast zijn er veel vrouwen in crypto actief die een partner hebben waarmee ze het samendoen. “Je ziet wel dat vrouwen iets andere vragen stellen dan mannen, ze zijn bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in stable coins. Ook organiseren we wereldwijd real-life evenementen, het is leuk om dan te zien dat daar meer dames zijn. ” Tegelijkertijd is online crypto gemeenschappen een wereld waarin mensen liever anoniem blijven dus het is ook wat moeilijk in kaart te brengen hoe het zit met de man-vrouw-verhoudingen.”

Financiële vrijheid met Bitcoin

Voor mij is Bitcoin echt een teken van financiële vrijheid: er zijn er maar 21 miljoen van op de wereld en er komen er niet meer van. Je hoort vaak dat centrale  banken hun eigen geld printen, maar dat kan bij Bitcoin niet.In sommige gevallen is het ook een betaalmiddel en dat blijft interessant.”

Klinkt allemaal heel positief, maar crypto is niet alleen maar leuk. “Ik hoor elke dag wel weer mensen voorbij komen die vooral onrust willen stoken. Mensen denken dat alle cryptohandel een scam is, maar geven daar eigenlijk geen goede redenen voor. Vaak zijn dat mensen die veel hebben geïnvesteerd in crypto en veel zijn kwijtgeraakt. Of ze volgen verkeerde influencers die betaald worden allemaal dingen te promoten die eigenlijk helemaal niet goed zijn. Je moet bedacht zijn op de risico’s en nooit je hele vermogen in crypto stoppen: doe het alleen met wat je kan missen en verkoop vooral je huis niet. En als je begint, doe het dan klein. Of ga eens kijken in de Binance Academy, waar je meer kunt leren over wat crypto is.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.