Bianca Welgraaf

Bianca Welgraaf: “Het is geweldig om met meerdere culturen te werken”

Je hebt al een geweldige baan en dan word je door een ander bedrijf gebeld dat ze je willen hebben. Het overkwam potentiële TechGirl van de Maand Bianca Welgraaf, die IBM uiteindelijk verruilde voor Crayon. Daar kleurt ze nu elke dag haar werk in met veel plezier.

Bianca Welgraaf: “Ik werkte zeven jaar bij IBM, toen heeft Crayon mij opgebeld, of ik voor ze wilde komen werken. Ik verkocht producten bij IBM die Crayon ook heeft, dus daarom kenden ze me al. Destijds woonde en werkte ik in Ierland, maar ik wilde juist net terugverhuizen naar Nederland wegens persoonlijke omstandigheden. Crayon had me helemaal bedacht in het Verenigd Koninkrijk, maar daarmee kon ik niet akkoord gaan. Ik wilde naar Nederland.”

Diverse culturen

Inmiddels heeft ze een geweldige baan in het GIS (Global Insite Sales)-team vanuit Nederland. “Ik vind mijn werk geweldig: ik kan met zoveel verschillende culturen samenwerken en aan mijn talen werken. Ik spreek Nederlands, Engels, Duits en Spaans. Ik geniet ervan om nieuwe mensen te ontmoeten uit het buitenland of met een buitenlandse achtergrond.” Bianca is ook getrouwd met een Ier, dus ook thuis komt haar talenknobbel goed van pas.

Bij Crayon is Bianca bij het global sales team verantwoordelijk voor de verkoop van software. “Ik doe twee dingen. Enerzijds werk ik voor CSCS met IBM SPSS, dat is echt statistieken en data science. Anderzijds ben ik er voor  Workplace van Facebook, waarbij we als partner van Facebook zorgen voor het contact met klant helemaal tot aan de installatie van de software.” Crayon werkt met grote bedrijven zoals IBM, Facebook, AWS (Amazon) en Microsoft.

Ook de twee softwarepakketten die ze verkoopt zijn enorm veelzijdig. “Als ik met Workplace werk, dan werk ik met mensen die minder verstand hebben van technologie, terwijl SPSS juist draait om data scientists en IT-managers.” Een toffe baan dus, die niet heel veel te maken heeft met wat Bianca heeft gestudeerd. “Ik heb MBO Internationale Handel gedaan en daarna een avondstudie HBO Psychologie. Inmiddels ben ik in de avonduren zoet met mijn Master in Digitale Media & Design.”

Universiteit van Edinburgh

Daar is een logische verklaring voor. “Ik had geen zin om ‘s avonds hetzelfde te doen als overdag, waardoor ik destijds Psychologie heb gekozen. Mijn Master doe het via de Universiteit van Edinburgh en dat is helemaal online.”

MobileMobile

Bianca vindt het leukst aan haar werk de veelheid aan werkzaamheden. “Soms ben ik bezig met offertes en dan weer met klantcontact of sollicitatiegesprekken. Ik heb niet echt een baan, ik heb verschillende producten. Die vrijheid is heerlijk, maar soms heb ik zoveel ideeën dat ik nooit de tijd kan vinden om ze allemaal uit te werken. Er zitten nu eenmaal maar zoveel uren in de dag.”

Bianca Welgraaf

Bianca heeft niet echt iemand waar ze enorm naar opkijkt, maar vindt het fijn om inspiratie te halen uit LinkedIn. “Ik vind het leuk om te kijken hoe het met andere mensen gaat en als ze dingen doen die mij geweldig lijken, dan denk ik vaak: hey, die persoon kan het ook, dan kan ik het ook! Ik ben bovendien blij om in een bedrijf als Crayon te werken. Ik vind het een heel fijn bedrijf en er zijn veel vrouwen aan de top. Dat ben ik ook wel gewend nog van IBM: ik werk bijna alleen maar in bedrijven waar veel vrouwen worden aangenomen.”

Bianca is in de running om TechGirl van de Maand te worden. Stem aan het einde van de maand op haar, wanneer de stemronde live gaat!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.