Gadgets op het strand

Beveilig je tablet als Fort Knox

Een op de tien Android Apps bevalt malware. Oeps, dat is waarschijnlijk meer dan je dacht! Bescherm je portable device dan ook zo goed mogelijk. Echt, beveilig je tablet, smartphone of laptop als Fort Knox!

Hieronder volgen enkele tips om je zo goed mogelijk te beschermen tegen criminaliteit op het internet:

    1. Geef geen persoonlijke gegevens aan vreemden. Je bank zal bijvoorbeeld nooit om jouw wachtwoord vragen via een mailtje!
    2. Zet geen vertrouwelijke informatie op het internet. Als je denkt dat het toch niet gevonden wordt, ben je (sorry dat ik het zeg) wel erg naïef.
    3. Beveilig je gegevens met een sterk wachtwoord. Een goed wachtwoord heeft minimaal acht tekens en bestaat uit een reeks van letters, cijfers en het liefst nog wat symbolen.
    4. Goede anti-virus software om eventuele dreigingen te detecteren.

Waarschijnlijk heb je al een anti-virus scanner als AVG op je computer draaien, maar het is ook belangrijk om je smartphone en tablet te beschermen. Zeker nu de scheidingslijnen tussen zakelijk- en privégebruik van mobile devices steeds vager worden, is het belangrijk om je device goed te beschermen tegen cybercrime. Het is al erg genoeg als jouw persoonlijke gegevens op straat liggen, laat staan dat allerlei vertrouwelijke informatie van je werkgever in verkeerde handen valt.

MobileMobile

Voor zulke gebruikers zou KNOX een oplossing kunnen zijn. Speciaal ontwikkeld door de NSA, biedt KNOX beveiligsmaatregelen op zowel de hardware als op het Android platform. En het biedt een container-solution aan, wat betekent dat zakelijk- en privegebruik van elkaar worden opgeslagen. Door middel van SE Android en versleuteling wordt zakelijk data zwaar beveiligd, zodat malware, virussen en lekken van informatie, geen schijn van kans maken.

Op dit moment weet ik alleen dat Samsung enkele devices met KNOX gaat uitrusten. Vanaf het tweede kwartaal van 2013 zullen een aantal Galaxy toestellen de beschikking krijgen over de beveiligingssoftware.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.